Haberler

İkçü Tıp Fakültesi Öğrencileri Doktorluğa İlk Adımı Attı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014-2015 Akademik yılı, “Beyaz Önlük Giydirme” konferans salonunda yapılan coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014-2015 Akademik yılı, "Beyaz Önlük Giydirme" konferans salonunda yapılan coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

Tıp öğrencilerinin hekimliğe ilk adımı attığı tören İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas'ın ev sahipliğinde; İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Akar, Eczacılık Fakültesi Dekan V. Prof.Dr.Tijen Kayatemiz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Recep Sütçü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Mustafa Soyöz,akademisyenler, öğrenciler ile ailelerinin katılımıyla yapıldı.

Törende konuşan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, dördüncü yılında genç bir fakülte olarak toplam 523 tıp fakültesi öğrencisine ulaştıklarını söyleyerek gelişimlerini başarıyla sürdürdüklerini ifade etti.

"HEKİMLİK TIP FAKÜLTESİNİN KAZANILDIĞI ANDAN İTİBAREN BAŞLAR"

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin de verdiği güçle birlikte alanlarında donanımlı akademik kadrosuyla öğrencilerine dünya standartlarında bir eğitim imkanı sunduklarını belirten Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, mesleğinde üst düzey bilgi donanımına sahip doktorlar yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas," Etik değerler ışığında hastalarına doğru teşhis koyan, koruyucu hekimlik ve toplum sağlığını ön planda tutan hekimler yetiştiriyoruz. Hekimlik insanı sevmekle başlar. Mesleğe çırak olarak başlamanın bir seremonisi olan beyaz önlük giydirme töreni hekimliğe başlamanın özel bir anıdır. Aslında hekimlik tıp fakültesinin kazanıldığı andan itibaren başlar" diyerek 6 yıllık süreçte eğitim hayatlarını dolu dolu geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan ise tıp mesleğinin önemiyle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

"BU MESLEĞİN ANAHTARI SEVGİDİR"

Hekimliğin yaş sınırlaması gözetilmeden ömür boyu yapabilen kutsal bir meslek olduğunu belirten Rektör Prof.Dr.Akhan, "Size emanet edilen insan sağlığını korumayı kutsal bir görev bilmelisiniz. İnsanın değeri evrenin değeriyle eşittir. İşte bu bilinçle önce mesleğinizi severek yapmalısınız ki bu mesleğin anahtarı sevgidir" dedi.

"TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZ GİBİ GÖRÜYORUZ"

Globalleşen dünyaya öğrencilerini en iyi şekilde hazırlamanın öneminin bilinci ve sorumluluğu ile çalıştıklarını belirten Rektör Prof.Dr. Akhan, "Tüm öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi görerek tüm çalışmalarımızı özveriyle yapıyoruz. Onlara en iyi imkanları sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizden ise beklentimiz, sınıflarını geçmeleri, mesleklerinin eğitimini almalarının yanında; sosyal faaliyetlerde de katılımcı olmalarıdır. Çünkü ilim adamı olmanın yolu katılımcılıktan, soru sormaktan geçiyor. Sosyal yaşantılarında mutlu olanlar mesleklerinde de başarıyı yakalar. Bu yüzden bol kitap okuyun, sosyal aktivitelere, öğrenci topluluklarına katılım sağlayın. Size sunulan tüm olanaklardan sonuna kadar faydalanın. Hem ders çalışın, hem de hayatınızı yaşayın" diye konuştu.

TÖRENE ÖZEL SÜRPRİZ

Grupal Enfeksiyon Grubu'nun verdiği mini konser beğeni ile takip edilirken grubun bestelediği ve ilk kez seslendirdiği 'İzmir Katip Çelebi Marşı' büyük alkış aldı. Rektör Prof.Dr.Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Malas ile akademisyenlerin elinden beyaz önlüklerini giyen çiçeği burnunda doktorlar İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas ile hep bir ağızdan "Bembeyaz Önlük Yemini" ederek mesleğe ilk adımı attı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Katip Çelebi Galip Akhan İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title