Haberler

İKÇÜ Tercih Günleri ile Daha Emin Bir Geleceğe

Güncelleme:

İzmir'in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimde doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih günleri düzenledi.

02-17 Temmuz tarihleri arasında Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonu fuaye alanında başlayan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla gerçekleştirilen Üniversite Tercih Günleri'nin ilk gününde Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. İbrahim Attila Acar, Prof.Dr. İbrahim Kocabaş stantları ziyaret etti. Hem tercih hem de tanıtım olmak üzere iki aşamalı olarak düzenlenen, her fakülteden akademisyenlerin yer aldığı stantlarda gençler, istedikleri fakülteler hakkında doğrudan bilgi alabiliyor. Tercih robotunun da yer aldığı stantlarda tercih haftası süresince; meslek seçiminden kariyer fırsatlarına, fakülte ve bölüm müfredatlarından, istihdam olanaklarına kadar birçok önemli konuda alanında uzman akademisyen ve rehberlik servisi yetkilileri gençlerin tercihlerine yön veriyor.

"Gençlerimizi İKÇÜ'ye bekliyoruz"

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir'in en genç üniversitesi olarak, gençlere böyle bir imkanı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 2014-2015 Eğitim döneminde 9 fakülte ve 24 bölümle öğrencilerle buluşacaklarını belirten Prof.Dr. Akhan, "Doğru tercih yapan öğrencinin açıkta kalma riskinin olmadığını kaydetti.

"İzmir dışındaki gençlere tercih desteği"

Üniversite tercihinde bulunacak öğrenci ve ebeveynlerini, İKÇÜ'ye davet eden Prof.Dr. Akhan, "Gençlerimize ve değerli ailelerine tercih edecekleri bölüm ve meslekler hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatı sunuyoruz. İzmir dışından üniversitemizi tercih etmek isteyen öğrencilerimiz www.ikc.edu.tr web sitemizi ziyaret ederlerse ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler. Ayrıca tercihlerle ilgili soru işaretlerini üniversitemiz rehberlik servisine ulaşarak giderebilirler. Gençlerimize geleceklerine yön verdikleri oldukça önem arzeden tercih aşamasında İKÇÜ olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

"Tüm imkanlarımız gençlerimiz için"

Rektör Prof. Dr. Akhan, yabancı dille eğitim ile üniversite - sanayi işbirliğine önem veren İzmir'in en yeni devlet üniversitesi olarak öğrenci odaklı eğitim anlayışına önem verdiklerini vurguladı. Prof.Dr. Akhan, "Bölgenin en büyük devlet hastanelerinden olan İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapılan protokol anlaşmalarının verdiği gücün yanı sıra, Türkiye'nin en önemli üretim, ihracat ve istihdam merkezlerinden biri olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile komşu olan üniversitemiz öğrencisini her yönden donanımlı bireyler yetiştirmek için tüm imkanlarını seferber etmektedir" dedi.

"Yan Dal ya da Çift Ana Dallı mezunlar yetiştireceğiz"

Öğrencileri rekabet ortamına hazırladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Galip Akhan,"Bu rekabet ortamında iyi olmazsanız, etkinliğiniz, yeriniz yok. Artık mesleklerin içeriği de değişiyor. Biz sadece bir mühendis, bir doktor yetiştirelim istemiyoruz. Öğrencilerimizi dünyaya, geleceğe hazırlayalım istiyoruz. Onun için seçmeli derslere, çift ana dal, yan dallara da önem veriyoruz. Mesela siyasal bilgiler okuyan öğrencimiz aynı zamanda tarihten yan dal ya da çift ana dal yapsın istiyoruz. Bunların imkanları için uğraşıyoruz ki siyasal ilişkiler bölümündeki kazandıklarına bir tarih losyonu da katarsanız onun geleceği çok çok daha iyi olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Burs ve yurt olanaklarımız mevcut"

Öğrenci burslarına da değinen Prof. Dr. Akhan, "Devletin sağladığı burs imkanları var, kredi yurtların yakınımızda kiraladığı yurtlar var. Şu anda biz kendi içimizde de yurt yaptırıyoruz. Kendi küçük çaplı öğretim üyelerimiz tarafından sağlanan burslar var. Ayrıca burs veren kurumlarla da sürekli iş birliği içerisindeyiz. Bu burs imkanlarını da genişletmek için de gayret gösteriyoruz. Şu an bir derneğimiz var. Derneğimizden bazı öğrencilerimize burs veriyoruz" dedi.

ÖSYM'nin http: //www.osym.gov.tr internet internet sitesinden yayımlanan kılavuza göre, ÖSYS tercih işlemleri, 7 Temmuz'da başlayacak ve 17 Temmuz'da sona erecek.

Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, https: //ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. İşlemler, 17 Temmuz saat 23.59'da sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Galip Akhan Çelebi Çiğli İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title