Haberler

Ikby Kültür ve Gençlik Bakanlığı Çalışanları, Türkçe Öğreniyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri ve çalışanları için Türkçe kursu başlatıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri ve çalışanları için Türkçe kursu başlatıldı.

Bakanlık bünyesinde çalışan genel müdür ve müşavirlerin de arasında olduğu 25 kişiye Türkçe kursu veriliyor. Kültür ve Gençlik Bakanlığı'na bağlı Türkmen Kültür ve Sanat Genel Müdürü Geylan Necmettin Altıparmak, kursiyerlere gönüllü ders veriyor.

AA muhabirine konuşan Altıparmak, "Türkiye ile yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz için artık Türkçe öğrenmenin gerekliliğini görüyoruz. Bu nedenle yöneticiler ve çalışanlar için Türkçe kursu açma kararı aldık" dedi.

Altıparmak, 6 ay sürecek kurs sonrası katılımcılara sertifika verileceğini kaydetti. IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın da çalışanları için Türkçe kursu istediğini anlatan Altıparmak, Başbakanlık çalışanları ve milletvekillerinin Türkçe öğrenmesi için de çalışma başlatacaklarını söyledi.

Kültür Bakanlığı Müşaviri Nevzad Abdülaziz de "Bakanımızla konuyu istişare ederek bu kurs açmaya karar verdik. Ben de bakanlık müşaviri olarak bu kursa katılıyorum. Benimle aynı sırayı paylaşan genel müdürler ve üst düzey yöneticiler var. Kürdistan bölgesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olduğu için Türkiye vatandaşlarıyla yakın akrabalık ilişkileri kurmak istiyoruz. Bu düşünceyle yola çıkarak Türkçe kursunu başlattık" diye konuştu.

Kursiyerlerden Rajaw Reşit ise kurs sayesinde Türkçe konuşmaya başladıklarını belirterek, "Türkiye'ye gitmek artık kolaylaştı. Ayrıca ilişkilerimiz sürekli gelişiyor. Bu nedenle Türkçe konuşmanın şart olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Abdülaziz Kültür Bakanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title