Haberler

Ikby'deki Suriyeli Peşmergeler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok kentinde askeri eğitimini tamamlayan Suriyeli Peşmergeler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok kentinde askeri eğitimini tamamlayan Suriyeli Peşmergeler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele çerçevesinde Duhok kentinin Şeyhan bölgesindeki askeri kampta eğitim alan 300 Suriyeli Peşmerge daha mezun olup silah altına alındı.

Mezuniyet töreninde konuşan Peşmerge Güçleri Özel Kuvvetleri (Zerevani) Komutanı General Aziz Veysi, şu ana kadar eğitimini tamamlayan Suriyeli Peşmergelerin sayısının 5 bini bulduğunu söyledi.

Çoğunluğu Suriyeli Kürtlerden oluşan Peşmergelerin sayısının 10 bine çıkmasını planladıklarını dile getiren Veysi, "Kürdistan bölgesindeki askeri kamplarda eğitimlere devam edilmesi için İtalyan bir güvenlik şirketiyle temasa geçtik." dedi.

Eğitimlerini tamamlayan Suriye Peşmergelerinin, IKBY'li Peşmergelerin yanında DAEŞ'le mücadele ettiklerini aktaran Veysi, Musul'un çevresindeki stratejik operasyonlara destek verdiklerini kaydetti.

Suriyeli Kürtler, IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani'nin 2012 yılında verdiği talimatı üzerine bölgedeki çeşitli kamplarda askeri eğitim almaya başladı.

Eğitimlerini tamamlayan Suriyeli Peşmergelerin ülkelerine geri dönüp orada görev yapmaları planlanırken terör örgütü PKK'nın Suriye uzantı PYD ile KDP arasında yaşanan siyasi ihtilaflardan dolayı Suriye'ye geçişlerine izin verilmemiş, bunun üzerine Suriyeli Peşmergeler Irak sınırları içerisinde DAEŞ ile mücadeleye başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Duhok Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title