Haberler

Ikby'deki Ekonomik Kriz

KERKÜK/SÜLEYMANİYE - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından maaşları ödenen Kerküklü öğretmenler, ekonomik kriz nedeniyle maaşlarının yarı yarıya düşürülmesini protesto etti.

KERKÜK/SÜLEYMANİYE - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından maaşları ödenen Kerküklü öğretmenler, ekonomik kriz nedeniyle maaşlarının yarı yarıya düşürülmesini protesto etti.

Kerküklü öğretmenler, maaşlarındaki kesintiyi protesto için Öğretmenler Birliği Şubesi önünde toplanarak çalışmayı reddetti.

Öğretmenler Birliği Şubesi Başkanı Kamuran Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki ekonomik krizin farkında olduklarını ancak maaşlarından yarı yarıya kesinti yapılmasını kabul etmediklerini belirterek, "Bizim talebimiz yüzde 20 civarında bir kesinti yapılması. Eğer maaşlarımız istediğimiz oranda verilmezse greve gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Protesto eylemine katılan öğretmenlerden Muhammed Celil ise sorunun çözülmesi için birkaç defa yetkililerle bir araya geldiklerini ancak herhangi bir adım atılmadığını ifade ederek, "Ekonomik krizin farkındayız ancak maaşlarımız kesilerek krizin çözülmeye çalışılması doğru değil" dedi.

Süleymaniye'de sağlık çalışanları işi boykot etti

IKBY'nin Süleymaniye kentindeki sağlık çalışanları da Bakanlar Kurulu tarafından maaş kesintisine gidilmesini protesto etmek için bir araya geldi.

Hükümetin çıkardığı yeni kararı kabul etmediklerini belirten sağlık çalışanları, maaşları tam olarak ödenmediği takdirde greve gidecekleri uyarısında bulundu.

Süleymaniye Hastanasi önünde toplanan sağlık çalışanları "maaşlarımız nerede" yazılı pankart taşıyarak hükümetten maaşlarının tam ödemesini istedi.

Süleymaniye Trafik Müdürlüğüne bağlı bazı polisler de kent merkezindeki 60'lık Caddesi'ne çıkarak maaşlardaki kesintiyi protesto etti.

Erbil'de öğretim üyeleri protestosu

Erbil kentinde de Salahaddin Üniversitesindeki bazı öğretim görevlileri maaş kesintisini protesto için yolu trafiğe kapattı. Öğretim görevlileri, maaşlarının tam ödenmemesi durumunda önümüzdeki hafta greve gideceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Kerkük Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title