Haberler

Ikby'deki 3 Islami Partiden Ortak Hareket Kararı

- Toplantının yapıldığı otelde bir araya gelen İslami parti liderleri

Konferansa katılanlar

Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin'in basın açıklaması Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) önemli 3 İslami parti, bölgedeki gelişmelere karşı ortak tavır alıp, birlikte hareket etmek için bir araya geldi.

IKBY'nin Süleymaniye kentindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na yakınlığı ile bilinen Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, İslami Toplum Partisi'nin (Komela) lideri Ali Bapir ve İslami Hareket Partisi'nin (Bizotnava) lideri İrfan Abdulaziz katıldı.

Kürt Bölgesi'ndeki İslami partilerin ortak hareket etmesine yönelik yapılan toplantında konuşan Yekgirtu Genel Sekreteri Bahaddin, bu gelişmenin İslami partiler için tarihi bir adım olduğunu belirterek, bölgedeki tüm İslami parti destekçilerini tebrik etti.

Yapılan toplantının sonucuna değinen Salahaddin Bahaddin, bölgedeki İslami partilerin önünde, üzerinde çalışmaları gereken 3 gündem maddesi olduğunun altını çizerek, şunları ifade etti:

"İslami partiler olarak 3 husus üzerinde ortak çalışma kararı aldık. Bunlar, yolsuzluk ve adaletsizlikle mücadele etmek, bağımsız ve ulusal bir çerçeveden milli sorunların çözülmesi ve son olarak IKBY'deki İslami partilerin birlikteliğini sağlamaktır. Bu proje hakkında daha çok görüş alışverişinde bulunacağız. Gerçekçi olup, ortak projemizin ajandası üzerinde kararlı bir şekilde hareket edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title