Haberler

Ikby'de Yeni Hükümete Doğru

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, 30 Nisan Irak genel seçimleri öncesinde yeni hükümeti kurmak için Pazartesi günü tüm parti temsilcileriyle bir araya gelecek.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, 30 Nisan Irak genel seçimleri öncesinde yeni hükümeti kurmak için tüm parti temsilcileriyle bir araya geleceği bildirildi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin, "Irak genel seçimlerinden önce hükümeti ilan edeceğiz" açıklamasından sonra Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Neçirvan Barzani, bu yöndeki girişimlerini artırdı. Barzani, 8'inci kabineyi oluşturmak için 8 Nisan pazartesi günü tüm parti temsilcileriyle görüşecek.

Toplantıda bakanlıkların paylaşımı konusunda anlaşamayan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Goran Hareketi'nin ikna edilmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan KDP Milletvekili Ümit Hoşnav, koalisyonu oluşturacak partiler arasında başbakan yardımcılığı ve bakanlıkların paylaşımı başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağlandığını belirterek, "KYB ve Goran ile yaşadığımız birkaç pürüz kaldı. Onları da haftaya yapacağımız görüşmede çözmeyi ümit ediyoruz. Mesut Barzani'nin dün açıkladığı gibi yeni hükümeti en kısa zamanda ilan edeceğiz" dedi.

KDP Siyasi Büro Başkanı Fazıl Mirani de yaptığı açıklamada Irak genel seçimleri öncesinde yeni hükümetin kurulacağını bildirdi.

Kürt bölgesinde milletvekili seçimleri 21 Eylül 2013'te yapılmıştı. Seçimlerin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen henüz yeni hükümet kurulamadı. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre Goran'ın özellikle parlamento başkanlığı, içişleri ve peşmerge bakanlıklarında ısrar etmesi görüşmeleri tıkadı. Bölgedeki siyasiler, KDP ve KYB'nin 8'inci kabineyi oluşturmak için Goran'ı ikna etmesi gerektiğini ifade ediyor.

Son seçimde KDP 38, Goran 24, KYB 18, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) 10, İslam Toplumu Partisi (Komela) 6 sandalye, İslami Hareket (Bızotnava) Partisi, Sosyal Demokratlar, Araste ve  Azadi birer sandalye kazanmıştı. Azınlıklar ise uygulanan kota nedeniyle 11 sandalye ile mecliste temsil ediliyor. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Mesut Barzani Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title