Haberler

İkbal- Der Yaz Okuluna Yoğun İlgi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde toplumsal ıslah çalışmaları kapsamında faaliyetler yürüten İkbal Kültür Ve Yardım Derneği, yaz okulu çalışmalarını başlattı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde toplumsal ıslah çalışmaları kapsamında faaliyetler yürüten İkbal Kültür ve Yardım Derneği, yaz okulu çalışmalarını başlattı.

Dernek, Haziran ayında yaptığı duyuru ve ilanlarla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz bir dizi faaliyet planladı. Yaz okulu faaliyetleri, erkek ve kız öğrencilere yönelik olarak yapılıyor. Yaz okulu kapsamında dernek merkezinde kız öğrenciler için 3 sınıf açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile dernek arasında imzalanan protokol çerçevesinde ise, erkek öğrenciler için Kubilay İlkokulu'nda 4 sınıf açıldı.

Öğrencilere Kuran, ahlak, siyer, ilmihal, öncü müslüman sahsiyetler dersleri veriliyor. Ayrıca haftada bir öğrencilerle sosyal-sportif faaliyet (futbol, voleybol, basketbol yüzme), bilgi yarışması yapılacak. Kısa surelerin de ezberleneceği okulda, planlanan rehberlik saatiyle öğrencilerin yakından takip edilmesi hedefleniyor.

Yaz okulu hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ebubekir Akbaş, "Öğrencilerin yaz tatiline girmeleriyle beraber aileler ve öğrenciler zamanı değerlendirebilecekleri hayırlı faaliyetlerin arayışına giriyorlar. Tatilin Ramazan ayına denk gelmesiyle beraber tatilini Kahta'da geçirecek olan öğrenciler için öğrenci birimimiz bir dizi çalışma planladı. Faaliyetlerimizde kontenjanını sınırlı tutmuştuk. Talebin yoğun olması nedeniyle kontenjanımızı aştık, bu yüzden bazı öğrencilerimizi geri çevirmek zorunda kaldık. Bunun için üzgün olduğumuzu ifade etmek isterim. Öğrencilerin sıkılmadan, eğlenceli bir şekilde tatili değerlendirebilecekleri yaz okulumuzda uzman Kur'an eğiticilerimiz çalışmaları yapmaya başladılar. Emeği geçen başta ilçe milli eğitim müdürlüğüne, Kubilay İlkokulu Müdürlüğü'ne ve dernek öğrenci birimi çalışanlarına teşekkür ederiz" dedi.

Kubilay İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Çetin ise, "öğrencilerimizin manevi değerleriyle tanışmaları, erdemli davranışları içselleştirmeleri amacıyla yapılacak her çalışma geleceğimizin teminatı olacaktır. Bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İkbal-Der ile yaptığı protokol çerçevesinde kapılarımızı öğrencilerimize açtık. Görebildiğim kadarıyla yoğun talep var. Bu faydalı ve hayırlı çalışmalara öncülük eden İkbal Kültür ve Yardımlaşma derneğimizi de tebrik ediyorum" dedi.

Yaz okulu faaliyetleri sabah saat 09.00-12.00 arasında yapılıyor. Derslerden sonra eğitimciler eşliğinde camide kılınan öğle namazı ile sonlandırılıyor. Ayrıca Arapça ve İngilizce dersleri de verilmeye başlandı. Faaliyetler 21 Ağustos tarihine kadar devam edecek. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title