Haberler

İkametini Edirne'ye Getirene 120 Lira

Edirne Belediyesi, İller Bankası'ndan aldığı desteği arttırmak için yeni bir uygulama başlattı Belediye Başkanı Gürkan: "Kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği artırabilmesi için ikametini Edirne'ye aldıran öğrencilere ve vatandaşlara bir kereliğine mahsus 120 lira, nakit ya da kent kartına yüklenmiş.

GÖKHAN ZOBAR - Edirne Belediyesi, kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği arttırmak için ikametini Edirne'ye getirenlere 120 lira ödeyecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi'nin İller Bankası'ndan hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Kent nüfusunun yapılan son resmi sayıma göre 150 binden 152 bin 628'e çıktığını belirten Gürkan, "Oysa Edirne'de yaklaşık 190 bin kişi yaşıyor. Kent merkezinde 32 bin öğrencimiz var ama bu 32 bin öğrencimizin sadece 5 bininin ikameti Edirne'de" dedi.

Gürkan, İller Bankası'ndan kişi başına aylık 27 lira ile 30 lira arasında destek aldıklarını ifade etti. 27 bin öğrencinin ikametini getirmesinin kente önemli katkı sağlayacağını dile getiren Gürkan, şöyle devam etti:

"27 bini 30 lira ile çarparsan bu ayda 810 bin lira gibi bir rakam yapar. Yılda yaklaşık 10 milyon lira ediyor. Şimdi arkadaşlarımızın Edirne'ye ikametlerini taşımamaları yüzünden sadece öğrenci kardeşlerimiz sebebiyle yılda 10 milyon liradan yoksun kalıyoruz. Biz yine aynı hizmeti veriyoruz. Yine 4 bin civarında askerimiz var. Edirne'nin çevrelerinde ikameti olup Edirne'de oturan arkadaşlarımız var. Bunlarında sayısı yaklaşık 8 bin."

Gürkan, hesaplamalarına göre, 40 bine yakın bir nüfusa İller Bankası'ndan hiçbir katkı alamadan hizmet verdiklerini vurguladı.

Öğrencilerle sosyal medya üzerinden fikir alışverişi

Gürkan, öğrencilerle ikametlerini kente aldırmaları konusunda sosyal medya üzerinden fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Edirne Belediye Meclisi toplantısında alınan kararla toplu ulaşıma zam yapıldığını anımsatan Gürkan, "En son bu artışla beraber şöyle bir formül uygulamaya karar verdik. Kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği artırabilmesi için ikametini Edirne'ye aldıran vatandaşlara, bir kereliğe mahsus 120 lira, nakit ya da kent kartına yüklenmiş ulaşım desteği vereceğiz" diye konuştu.

Gürkan, kentin kalkınması için herkesin bu konuya duyarlı olması gerektiğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Gürkan Edirne Belediyesi İller Bankası Recep Gürkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title