Haberler

İka'dan '2. Kalkınma Ajansları Konferansı'

Gaziantep'te İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından, kalkınma ajansları ve paydaşları arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı 2014 yılı ‘2. Kalkınma Ajansları Konferansı’ düzenlendi.

Gaziantep'te İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından, kalkınma ajansları ve paydaşları arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı 2014 yılı '2. Kalkınma Ajansları Konferansı' düzenlendi.

Zeugma Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan konferansa, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü M.Yavuz Coşkun, Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Başkanı Eyüp Bartık, ilçe kaymakamları ve kalkınma ajansı genel sekreterleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, kalkınma ajansları konferansı hakkında bilgi verdi. Özkan, "Yerel potansiyel ve dinamikleri, özgünlükleri kaynak ve dinamikleri ortaya çıkararak harekete geçiren kalkınma ajansları, ulusal ve uluslararası pazarlarda, ekonomik, sosyal olarak kaynak oluşturmuştur. Tüm bu hedefleri gerçekleştirmede gerek bilinç düzeyinin arttırılması için gerekse ajanslar arasında ortak bir ağ oluşturmak adına önemli bir platform olarak öne çıkan Kalkınma Ajansları Konferansı' bilgi ve tecrübeleri paylaşma, ortak ağ oluşturmak ve gelecek vizyonun planlamak amacıyla düzenlenmektir" dedi.

Toplantıya katılan Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, kalkınma alanında yapılan çalışmaları çok önemsediklerini belirterek, "Biz bu çalışmaları Kalkınma Bakanlığı olarak çok önemsiyoruz. Çünkü ilk defa kalkınma ajansları paneli demokratik, katılımcı ve yereli merkeze alan bir yaklaşımla kurgulanmış ve tüm yerel aktörleri sistemin içine alarak ve onların karar mekanizmaları ile üretken bir sistem haline gelmiştir. Bu model Türkiye'de yeni bir modeldir. Dolaysıyla her yeni modelin beraberinde getirdiği zorlukları ve avantajları da beraberinde getiriyor. Ben bu çalışmaları şahsım ve kurumumuz adına çok önemsiyorum. Türkiye'nin kalkınma sürecinde özellikle 2000'li yılların başından itibaren 2014 yılının başına kadar çok ciddi bir aşama kaydettik" diye konuştu.

Gaziantep'in birlik ve beraberliğinden bahseden Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Gaziantep'i bu seviyeye taşıyan birçok parametre ve dinamik var ama biz Gaziantep'in bu seviyelere ulaşmasının her şeyden önce birlik ve beraberlik ve dayanışma ruhuyla gerçekleştiğine inanıyoruz. Gaziantep'i belki farkı kılan hiç kuşkusuz kendine ait değerlerle büyümüş olmasıdır. Gaziantep kendi öz kültürü ve gelenekleri ile kendisine ait değerlerle bugüne gelmiştir. Taklit ederek gelmemiştir" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğunu vurgulayan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Gaziantep hepinizin bildiği gibi bir sanayi kenti ve tarihi İpekyolu üzerine kurulmuş ve tarihin her döneminde önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kentimiz. Aynı zamanda da önemli bir kültür, üretim ve ticaret merkezidir. Bugün 4 organize sanayi bölgesinde 840 civarında fabrika üretim yapıyor. Organize sanayi bölgelerimizde 120 bin civarında insan istihdam ediliyor. Ayrıca organize sanayi bölgeleri dışındaki sanayi sitelerimizde doğrudan doğruya üretim yapılabilen ve yaklaşık 30 bin kişinin istihdam edildiği yerler. 5'inci sanayi organize bölgemiz kuruluyor" açıklamalarında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından konferans İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü M.Yavuz Coşkun'un panelistliğini yaptığı 'Ajanslara Bakış' konulu panel ile devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Tapsız Erdal Ata İpekyolu Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title