Haberler

Iıcec 6. Uluslararası Enerji Forumu

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) 6. Uluslararası Enerji Forumu İstanbul'da düzenlenecek.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) 6. Uluslararası Enerji Forumu İstanbul'da düzenlenecek.

Sabancı Üniversitesi açıklamasına göre, IICEC 6. Uluslararası Enerji Forumu, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti ve IICEC Yönlendirme Kurulu Fahri Başkanı Dr. Fatih Birol'un ev sahipliğinde 15 Mayıs Cuma günü İstanbul'da yapılacak.

"G-20 Antalya Zirvesi Yolunda: Küresel Enerji Güvenliğinin Bugünü ve Yarını" başlığıyla düzenlenecek forum, kasım ayında Antalya'da gerçekleşecek olan G-20 Zirvesi gündeminde öne çıkacak olan enerji tartışmalarına temel hazırlayacak bir platform olacak.

Forumun açılışını bu yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapması beklenirken, Forum'da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsveç Enerji Bakanı İbrahim Baylan, Japonya Başbakanı Başdanışmanı Eiichi Hasegawa, ABD Enerji Bakanı Başdanışmanı Melanie Kenderdine'nin konuşmalarının ardından, "Enerji Güvenliği: Hükümetlerin G-20'den beklentileri" ve "İş dünyasının B-20'den Beklentileri" başlıklı iki panel düzenlenecek.

IICEC'in, daha güvenli, sürdürülebilir bir küresel enerji geleceği için 2010 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği forumun diğer öne çıkan konukları arasında Macaristan Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Andras Aradszki, İsviçre Enerji Bakanı Dr. Walter Steinmann, Eski İspanya Dışişleri Bakanı Ana Palacio, Ukrayna'nın Ankara Büyükleçisi Dr. Sergiy Korsunskiy, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran–Symes, E.ON SE Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Johannes Teyssen, GE Başkan Yardımcısı John G. Rice, OMV CEO'su Dr. Gerhard Roiss, Edison CEO'su Bruno Lescoeur, Shell Başkan Yardımcısı John Crocker ve EWE AG CEO'su Dr. Werner Brinker yer alacak.

Forum, dünya genelinde en üst düzey devlet adamları ve enerji sektörünün küresel lider kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle önde gelen üniversitelerin, politika merkezlerinin ve düşünce kuruluşlarının temsilcilerini bu yıl bir kez daha İstanbul'da buluşturacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sabancı Üniversitesi Güler Sabancı Fatih Birol İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title