Haberler

Yükseköğretimde Kadın İstihdamının Tartışılacağı Program, Başladı

Güncelleme:

II. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme, Güçlendirme Eğitimi ve Mentorluk Programı, Düzce'de törenle başladı.

"II. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme, Güçlendirme Eğitimi ve Mentorluk Programı", törenle başladı.

Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) tarafından organize edilen, Düzce Üniversitesi (DÜ) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe yurt içi ve dışından birçok akademisyen katılıyor.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitede düzenlenen açılış töreninde, programla kadınların yükseköğretimde liderlik pozisyonlarına daha fazla aday olmalarını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Amaçlarının kesinlikle sayısal üstünlük olmadığını vurgulayan Şerifoğlu, "Hep beraber, el ele vererek, kadınların kullanılmayan kapasitelerinin değerlendirildiği, daha verimli, etkin ortamları yaratmak istiyoruz" dedi.

Türk yükseköğretim alanının kadınlar açısından çok parlak olduğunu kaydeden Şerifoğlu, "Ülkemizde kadın öğrenci, kadın akademisyen ve kadın profesör oranları çok hızlı büyümüş. Avrupa Birliği'nde bulunan 27 ülke ile Türkiye'nin yükseköğretiminde bulunan kadınların oranları karşılaştırıldığında bizdeki oranlar Batı'ya göre son derece iyi" değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya, daha iyi bir yer olacaksa bu, kadınların çabasıyla olacaktır" diyen Şerifoğlu, "Biz bu programı Türkiye'nin farklı illerine götürmek ve bakanlıklarla iş birliği sağlayarak kadının yükseköğretimdeki yerini arttırmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu da ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanda daha da güçlenmesi için nüfusun yarısını oluşturan kadınların hayatın tüm alanlarına daha etkin katılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de son 12 yılda kadınların güçlenmesi amacıyla atılan sağlam, kararlı ve istikrarlı adımlar olduğuna dikkati çeken Ustaoğlu, "Atılan bu adımlar, cinsiyete dayalı uluslararası ve ulusal göstergelerin hızla değişmesine sebep olmuştur. Tüm yasalarda kadın-erkek eşitliğini esas alan düzenlemeler yapıldı. Eğitim, sağlık ve istihdam alanlarında önemli ilerlemeler sağlandı" şeklinde konuştu.

"Kadınların toplumsal hayata katılımlarının önemli göstergelerinden birisi de yetki ve karar mekanizmalarında yer almalarıyla bağlantılıdır" diyen Ustaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kadınların toplumda yerlerini güçlendirmek ve ekonomide hak ettikleri yeri almalarını sağlamak, gerek kamuda gerekse özel sektörde yetki ve karar mekanizmalarında yer almalarıyla doğru orantılıdır. Bakanlığımız, uluslararası ve ulusal kuruluşlarla, üniversitelerle kadınların iş hayatında, karar alma mekanizmalarında daha etkin olmaları, iş ve aile hayatını uyumlu hale getirmeleri için çeşitli etkinlikler yürütmektedir. Bu doğrultuda düzenlenen etkinliğin ülkemizde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz"

Açılış töreninin ardından Akçakoca ilçesindeki otele geçen katılımcılar, iki gün sürecek etkinlikte altı oturum gerçekleştirecek. - Düzce

Kaynak: AA / Güncel

Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title