Haberler

Iı. Uluslararası Hukuk Eğitim Programı Başlıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının düzenlediği programa 20 ülkeden 75 hukukçu katılacak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının düzenlediği II. Uluslararası Hukuk Eğitim Programı 20 ülkeden 75 hukukçunun katılımıyla başlıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dedeman Otel'de 27 Ağustos Salı günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek toplantıda, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç'ın yanı sıra çok sayıda üst düzey bürokrat ve davetli yer alacak.

Toplantıda "Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımıza Yönelik Hukuki Çalışmalara İlişkin İşbirliği Protokolü" ve "Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Projeleri" de imzalanacak.

Eğitim programı kapsamında 20 ayrı ülkede hukuk lisans eğitimini tamamlamış, yurt dışında çalışan 80 vatandaşa, bir hafta sürecek kapsamlı bir eğitim verilecek.

30 ülkeden 170 civarında başvuru arasından seçilen katılımcılar, bir hafta boyunca yoğun bir program içerisinde temel hakların uluslararası düzeyde korunmasını içeren "Uluslararası Hukuk" alanında eğitim alacak.

Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Türkiye Adalet Akademisinin destekleriyle gerçekleştirilecek eğitim programı kapsamında teorik eğitimler verilirken aynı zamanda TBMM, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, adliyeler ve çeşitli bakanlıklar da ziyaret edilecek. Ayrıca 30 Ağustos'ta eğitim alan katılımcılar, İstanbul'daki hukukçularla bir araya gelecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Bekir Bozdağ Naci Koru Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title