Haberler

II. Plastik Sanatlar Çalıştayı Sergi Açılışıyla Sona Erdi

Güncelleme:

Süleymanpaşa Belediyesinin ikincisini düzenlediği Plastik Sanatlar Çalıştayı gerçekleştirlen sergi açılışıyla sona erdi.

II. Plastik Sanatlar Çalıştayı 21-28 Ağustos tarihleri arasında Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleşti. Toplam 24 sanatçının katıldığı çalıştayda ortaya çıkan sanat eserleri Süleymanpaşa Belediyesi tarihi binada sergilendi. Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Binasında gerçekleştirilen II. Plastik Sanatlar Çalıştayı Sergisine; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, CHP Konya Milletvekili M. Hüsnü Bozkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Sanatçılar ve Süleymanpaşalı vatandaşlar katıldı.

Eşkinat: ''Sanat ile Süleymanpaşa'yı bir araya getirdik.''

II. Plastik Sanatlar Çalıştayı açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Plastik Sanatlat Çalıştayının her yıl daha geniş kapsamlı olacağını belirterek; ''Bir önceki çalıştay da 14 sanatçımız eserlerini Süleymanpaşa için yapmıştı. Bu sene sanatçı, daha da geliştirdik ebatları da büyüttük. Bizim için çalıştılar ve şuanda 50'yi geçen resim koleksiyonuna sahip bir buçuk yaşında bir belediyedeyiz. Zaman çok çabuk geçiyor ama biz o zamana da çok şey sığdırmışız. Bunlardan bir tanesi sanat ile Süleymanpaşa'yı bir araya getirmek oldu, bir sürü sanatçı dostumuz oldu. Plastik Sanatlar Çalıştayının bir sonraki seneye düzenlenecek olan çalıştay daha da kapsamlı olacak. Hepinize buraya katıldığınız için teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkür bu boya kokusu içerisinde gençlik merkezinde inanılmaz bir çalışma performansı gösteren sanatçılarımıza.'' dedi.

Esmer: ''Bir yanımız artık Süleymanpaşa'da''

II. Plastik Sanatlar Çalıştayı açılışında sanatçılar adına konuşan ressam Hakan Esmer; ''Ben ve 23 arkadaşım bu yıl II Plastik Sanatlar Çalıştayını 21 Ağustos tarihinde başlattık sayın başkanımla ama bu kentte olmaktan Süleymanpaşa'nın misafiri olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Sanatçının tabi resim yapabilmesi için çok rahat bir ortamda ve bereketli bir ortamda olması gerekir. İşte bu bereketli topraklarda üzerimize ışık saçan özelliklede Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat'a teşekkür ediyorum sanatçı dostlarımız adına. Farklı kentlerde yaşıyoruz, üretiyoruz ama bir yanımızda artık Süleymanpaşa da onun için her zaman hazırız.'' diyerek konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından resim sergisi dolaşılarak sanat eserlerinin sahiplerinden resimler hakkında bilgi alındı. Ressamlara II. Plastik Sanatlar Çalıştayına katıldıkları için teşekkür eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat katılım sertifikası verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Eşkinat Mazlum Nurlu Süleymanpaşa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title