Haberler

İhtiyar Delikanlılar" Bocce ile Kendilerini 30 Yaşında Hissediyor

Çorlu Huzurevinde kalan ve yaşları 70 ile 85 arasında değişen huzurevi sakinleri, bocce sporu ile bedensel olarak formda kalıyor ve kendilerini dinç hissediyor.

Tarihi Romalılara kadar uzanan ve dünyanın en eski spor dallarından biri kabul edilen bocce, huzurevindeki yaşlıların en büyük eğlencesi haline geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının huzurevlerinde kalanlara yönelik başlattığı bocce etkinliği ile bir yıl önce tanışan yaşlılar, kurdukları takımla Antalya'da düzenlenecek finallere gidebilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Huzurevi sakinleri, günde 4 saat huzurevinin bahçesindeki bocce sahasında bir araya gelerek, antrenman yapıyor.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevinde kalan yaşlıların bocce sporuna başladıktan sonra kendilerini daha genç ve dinç hissettiklerini söyledi.

Bocce takımı oyuncularının, bocce liginde şampiyon olma ideali belirleyerek yaptıkları antrenmanların, onları hayata bağladığını ifade eden Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bocce yaşlılarımıza uygun bir spor. Başarıya ulaştıkça bedensel aktivitelerini arttırdıkça kendilerini daha genç hissediyorlar. Boccenin yaşlılar için hem eğlence hemde fiziksel aktivite boyutu var. Burada bir iddia var. Huzurevine gittiğimizde oradaki amcalarımızın tek söylediği, 'Şampiyon biziz.' Kendilerine şampiyonluk idealı koyarak bu ideal sayede hayata tutunmalarının da bir aracı olmuş oluyor."

"Kendimizi 30 yaşında hissediyoruz"

Bocce takımının kaptanı Tuğrul Özkan, yaptıkları sporun huzurevinin en büyük eğlencesi haline geldiğini ifade etti. Soğuk havalara aldırış etmeden her gün 4 saat antrenman yaptıklarını aktaran Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Bocce sporuna antrenörümüz dahilinde her gün aralıksız olarak çalışıyoruz. İlk etapta Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve İstanbul'u yenip, ondan sonra Antalya'da ki finallere gitmek istiyoruz. Bocce sporunu severek yapıyoruz. Kaymakamımıza ve müdüre hanıma söz verdik, bu kupayı buraya getireceğiz. Gideceğimiz gruplarda iddialı olmak istiyoruz."

Huzurevi sakinlerinden ve bocce takımının oyuncusu Metin Filiz de 75 yaşında olduğunu belirterek, spora başladıktan sonra kendini 30 yaşında hissettiğini aktardı. Filiz, "Bizim iddamız buradan finale gitmek. Bu gaye ile her gün antrenmanları aksatmadan devam ettiriyoruz. Bu spor sayesinde kendimi devamlı genç hissediyorum. Takım arkadaşlarımız ile birlikte günde 3-4 saat antrenman yapıyoruz. Şampiyonluğu almak istiyoruz." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Yılmaz Tekirdağ Antalya Çorlu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title