Haberler

İhsanoğlu'na İzmir'den Destek Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İzmir teşkilatları, ‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu için destek çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İzmir teşkilatları, 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu için destek çağrısında bulundu.

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, şunları söyledi: "Türkiye'ye hizmet etmiş güçlü misyonu olan partiler olarak buradayız. Söz konusu demokrasinin çıkarı olduğunda diğer her şeyin teferruat olduğunu her zaman gösterdik. İzmir uzlaşmanın, demokrasinin, temel insan haklarına saygının kenti olmuştur. Bu uzlaşmanın İzmir'de ve ülkemizde güçlenmesi için bu seçimler çok önemli. Ancak, cumhurbaşkanlığı seçimi adaletsiz bir şekilde yürütülmektedir. Ben CHP İl Başkanı olarak ülkemizin geleceğine sahip çıkarak vatandaşların sandığa gitmelerini istiyorum. İnşallah demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz."

Seçimlerin Türk milleti ve devleti açısından son derece önemli olduğunu belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da şöyle konuştu: "Son 12 yıllık dönemde Türk milleti en vahşi tehditlere maruz bırakılmıştır. Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. Ortadoğu'da haritalar yeniden şekillenmektedir. Ülkemiz üzerinde hesabı olanların üzerindeki tek engel cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu tarihi görevin bilinciyle seçim çalışmalarında her seferberliği göstereceğiz. MHP olarak İzmir'den yapacağımız çalışmalarla Ekmeleddin İhsanoğlu için en yüksek oyun çıkması için katkı sağlayacağız. Cumhurbaşkanı olması için zafere büyük katkı koyacağız. Çalışmalarımızla seçmenin mutlaka sandığa gitmesini sağlayacağız."

"İHSANOĞLU, TÜRK HALKINI KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR"

Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe de seçimlerin halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı olması özelliği ile tarihte bir ilk olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Süreç aşamasında yola çıkarken ufak tefek pürüzler oluşmuşsa da Ekmeleddin İhsanoğlu Türk halkını kendine hayran bırakmakta. ve devlet adamlığı imajını her geçen gün göstermektedir. Bu süreç dahilinde bütün siyasi partiler olarak vicdani olarak da katkı veriyoruz. Diğer partiler gibi kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan seçimi protesto etmek, sandığa gitmemek gibi tutum ve davranışların bir sonraki dönem açısından çok önemli bir tercih oluşturduğunu söyleyebiliriz. 10 Ağustos'tan sonra demokrasiye mi, teokrasiye mi gideceğiz noktasında seçmenlerimizin sandığa gitmelerini istiyoruz. DSP tüm il ve ilçe teşkilatlarıyla birlik ve beraberlik içindedir. İnşallah birinci turda bu iş bitecek ve Cumhurbaşkanımız Ekmeleddin ihsanoğlu olacaktır."

"BEŞ PARTİ OLARAK YEK VÜCUDUZ"

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Gürcan Ötegengil de, Türkiye'nin nasıl yönetilmek istediğine karar vermesi gerektiğini söyleyerek, "Bence Türkiye'nin özlenen siyasi tablosu İzmir'dir. Türkiye'nin uzlaşmaya ihtiyacı var. Seçimlerde Ekmeleddin Bey ciddi bir fark atacaktır. Türkiye onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacak" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi İzmir İl Başkanı Adem Birinci de ülke olarak kritik günlerden geçildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an bizden ayrılmış bir Güneydoğu var. Eğer Erdoğan seçilirse ülkemiz bir federasyona giderek Güneydoğu Anadolu bölünerek bizden kopacaktır. Herşey ortadır. Vatandaşlarımız liderlerin üslubunu ve tavrını bir terazi ile tartarak karar versin. Bence bu işe en fazla yakışan insan üslubu, baba tavrı, bir beyefendi kimliğiyle Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Biz beş parti olarak yek vücut arkasındayız. Cumhurbaşkanlığı için her türlü gayreti ortaya koyacağız."

İHSANOĞLU VE KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE

MHP İl Başkanı Necat Karataş, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 22 Temmuz'da İzmir'e geleceğini belirterek halkla iç içe bir program hazırlandığını söyledi. İhsanoğlu'nun İzmir'de akşam bir iftar yemeğine katılacağını belirten Karataş, İhsanoğlu'nun İzmir iş dünyası ile de bir araya geleceğini dile getirdi.

CHP İl Başkanı Ali Engin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cuma günü iki günlük bir program için İzmir'i ziyaret edeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun bir dizi temaslarda bulunacağını söyleyen Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Sayın Aziz Kocaoğlu'nun da belediye başkanlığını kutlayacak. Alsancak'ta Türkiye'nin en modern katlı asansör programı ve halkla bir iftar programında buluşacak. İlerleyen saatlerde ev ziyaretleri yapılacak. Bir gün sonra da Bergama, Kınık ve Dikili ziyaretleri olacak."

Toplantının ardından toplu fotoğraf çektiren il başkanları, el ele tutuşarak fotoğraf çektirme talebini reddetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title