Haberler

İhsanoğlu, iftar programına katıldı -

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bu seçim çok farklı bir seçim, bu milletvekilliği, belediye reisliği yada encümen üyeliği seçimi değil, bu Türk gemisinin kaptanını seçiyorsunuz. Öyle bir kaptan olmalı ki hem gemiyi hem de suları iyi tanıyacak. Türkiye'nin gemisi sığ sularda değil, yüksek sularda, dalgalı sularda gitmesi lazım" dedi.

İhsanoğlu, CHP Kartepe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ya daha güvenli, hür ve müreffeh ülke olacağını ya da ülkenin daha sıkıntılı günlere devam edeceğini ifade eden İhsanoğlu, Türkiye'nin bu seçimde hayati bir karar vereceğini kaydetti.

İhsanoğlu, 9 partinin kendisine destek verdiğini anımsatarak, "Türkiye'de 1-2 parti kaldı onlar da desteklerini ilan edecekler. Bu seçim çok farklı bir seçim, bu milletvekilliği, belediye reisliği ya da encümen üyeliği seçimi değil, bu Türk gemisinin kaptanını seçiyorsunuz. Öyle bir kaptan olmalı ki hem gemiyi hem de suları iyi tanıyacak. Türkiye'nin gemisi sığ sularda değil, yüksek sularda dalgalı sularda gitmesi lazım. 2023'e yaklaşırken dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında olması gibi bir hedef koymuştur. Bu hedefe millet sahip çıkmıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin büyüyen ekonomisinin adil bir şekilde dağılmadığını belirten İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Ortada şişko kediler var, onlar ciğerin büyük parçasını kapıyorlar. Bu gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek hepimizin görevidir. Seçilecek Cumhurbaşkanı bu halden anlayan birisi olmalıdır. Herşeyden önce bir zümrenin, bir grubun bir rantiye taifesinin taraftarı olmaması lazım. Seçilecek Cumhurbaşkanı, herkese eşit mesafede, 76 milyonun temsilcisi, bu ailenin babası durumunda olmalıdır. Eli sopalı olmamalı, eli maşalı olmamalı ve Türkiye böyle bir baba ve böyle bir reis-i cumhur arıyor" şeklinde konuştu.

İhsanoğlu, Türkiye'nin adalet sistemini yeniden kuracak bir Cumhurbaşkanı istediğini dile getirerek, adaletin tesis edilmesini istediklerini söyledi.

Adaletin hızlı bir şekilde işlemesini istediklerini ifade eden İhsanoğlu, siyasetin adalet sistemine karışmamasını arzuladıklarını kaydetti.

İhsanoğlu, ilk hedeflerinin adaletin yeniden şekillendirirken yargının bağımsız hale gelmesi olduğunu belirterek, "Yargıçların dokunulmazlığının da korunması lazım gelir. Aksi takdirde o zaman insan bu memlekette yaşama ümidini kaybeder. Türkiye'nin önünü açtığımız zaman bu seçimlerde daha demokratik bir Türkiye'ye yöneleceğiz. Türkiye'nin içerideki huzurunu ve yurt dışındaki itibarını sağlayacağız. İnsanlar arasında eşitliği sağlayacak zihniyeti Çankaya'da hakim kılacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından İhsanoğlu, restoranın dışında toplanan Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası üyesi bir grup işçinin yanı giderek sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Kartepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title