Haberler

İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliği'ni ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Kabrini Ziyaret Etti

Haber-kamera: İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHA Edirnekapı Şehitliği'ne öğle saatlerinde gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, burada şehit yakını ailelerle bir süre konuştu.

Haber-kamera: İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHA

Edirnekapı Şehitliği'ne öğle saatlerinde gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, burada şehit yakını ailelerle bir süre konuştu. Şehitlik Anıtı'na gelerek dua eden İhsanoğlu, ardından milli şair Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyaret etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'de kendisi için 'Nerede bu toprakların çocuğu! Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Bu toprakların çocuğu biziz, biz" sözlerine karşılık verdi. Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Benim babam gurbette vefat etti. Ben de gurbette doğdum. Gurbette doğmak bir nakise (kusur, ayıp) değildir. Bilakis, onun çok önemli manası vardır. Gurbette doğanların çoğu vatanın kıymetini, değerini, bayrağın manasını bilir, daha hassas olurlar. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bir insanın gurbette doğması tabii bir şey. Mühim olan, insanın vatanına, bayrağına sadık olmasıdır. Allah'a şükür ben bütün bu değerlere hizmet ettim. Böyle bir ailenin evladı olmaktan iftihar ediyorum" diye konuştu.

'İFTİRALARA KIYMET VERMİYORUM"

İhsanoğlu, 'Sapı soyu belli olan bir aileden gelmiş olmanın verdiği rahatlık içerisinde, bana ve aileme karşı yapılan bu iftiraların hiçbirine kıymet vermiyorum. Burası da mukaddes bir yerdir. Burada siyaset yapmak istemem. Şehit aileleriyle dayanışma içerisinde olalım. Gazze'deki, Rabia meydanlarındaki sıkıntılarla meşgul olalım. Fakat kendi evlatlarımızı, şehitlerimizi ve Türk Rabiası'nı unutmayalım" dedi.

ŞEHİT ANNESİNDEN 22 TEMMUZ OPERASYONU'NA TEPKİ

Basın açıklamasının ardından, bazı şehit aileleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanına gelerek sohbet etti. Beyhan Yorulmaz adlı şehit annesi, İhsanoğlu'na 22 Temmuz Operasyonu'nu hatırlatarak, 'Benim evladım vatan için gitti. Bu evlatlarımız da vatan için yapmışsa bir şeyler yapmıştır. Varsa suçları, adaletin önüne çıkar, hesaplarını verirler. O kelepçeler biz annelerin içini çok acıttı" sözleriyle tepkisini dile getirdi. İhsanoğlu, daha sonra Şehitlik'ten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Mehmet Akif Ersoy Eskişehir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title