Haberler

İhsanoğlu: "Ben, İsrail'den Cesaret Madalyası Almadım"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Ben İsrail'den cesaret madalyası almadım. Bana Filistinliler verdiler." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Kartal meydanında bir konuşma yaptı. İhsanoğlu, " Türkiye'nin yeniden bir ve beraber olmasını sağlayacağız. Türkiye Suriye, Irak olmayacak. Türkiye ilelebet payidar olacaktır. Çünkü Türkiye bizlere emanettir" dedi.

"EKMEK PEŞİNDEYİZ"

Çevredeki ülkelerin de huzur içerisinde yaşamasını istediklerini aktaran İhsanoğlu, "İçeride kavga, dışarıda savaş istemiyoruz. Biz ekmek peşindeyiz. Ekmeğimizi bölmek istiyoruz. Ekmek teknemizi zenginleştirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız arasında sevgiyi, birliği ekmek istiyoruz. Kutuplaşma, cepheleşme ve ayrışma istemiyoruz. Bir ve beraber olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kavga, zıtlaşma ve öfke istemediğine vurgu yapan İhsanoğlu, ülkenin huzur istediğini belirterek, saygılı bir seçim çalışması yaptıklarını kaydetti.

Zaman zaman "Ne mutlu Türküm diyene", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Türkiye laiktir, laik kalacak" ve "Türkiye seninle özgürleşecek" sloganlarıyla sözleri kesilen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamının Türk milletinin şerefi, haysiyeti ve itibarının sembolleştiği bir makam olduğunu söyledi.

"İSRAİL'DEN CESARET MADALYASI ALMADIM"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasını isteyen İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sırf kınamakla yetinmeyelim. Artık kınaya kınaya kına evine döndük. Kardeşlerimize hem maddi hem manevi hem de uluslararası kuruluşlarda yardımcı olmamız lazım. Gazze meselesini siyasi ve iç politika meselesi yapmak durumundan kurtulalım. Gerçek manada onlara yardım edelim. Ama Gazze'yi düşünürken Irak'taki, Kerkük'teki, Musul'daki Türkleri de düşünmemiz lazım. Bunlar kendi vatanlarından sürülüyorlar. Oradaki kızlara tecavüz ediliyor. Bu tecavüzler filme alınıyor ve bu kızlar öldürülüyor. Biz bunlara dikkati çekmek istediğimiz zaman Filistin düşmanı, İsrail dostu ilan ediliyoruz. Ben İsrail'den cesaret madalyası almadım. Bana Filistinliler verdiler. Filistinliler takdir ettiler."

Seçim otobüsünde, İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu, kendisine destek veren partilerin milletvekilleri, belediye başkanları ve temsilcileri de yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Füsun İhsanoğlu Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (60)

KÖYLÜ:

IHSANOGLU O KOLTUGU SANA VERIRLERSE TÜRKIYEDE HAYAT DURUR

13
29
yanıtYanıtla
Savas:

10 dakika konusabilirmisin ekmelleddddledin ???

12
29
yanıtYanıtla
S.B.saffet_b@yahoo.de:

Sen 10 dakika dinleyebilecekmisin.......? Bu insanın konuştuklarını iyi takip edersen, arkasında nelerin yattığını çok iyi anlayabilirsin, öbür tarafta senin padişahını da dinlersen, onun da arkasında nelerin yattığını anlayabilirsin. Adalet ve yargı neden yok edildi, HSYK neden bakanlığa bağlandı, orduya neden kumpas kuruldu, ihale yasaları neden 164 kez değiştirildi, arab kralı neden Türgev''e 100 milyon dolar bağışta bulundu, bütün bunları dinle, araştır, sonra gel Ekmeleddin beyi dinle...............!!!

yanıt0
yanıt0
GP:

DOĞRU SÖYLEMİŞ...

23
11
yanıtYanıtla
Kübra:

Ey ekmel bey sen kım cumhurbaskanlıgı kım herkes yerını bılecek nokta

3
27
yanıtYanıtla
demokrat:

Ah Ekmeleddin, bunun sırasız namus lekelerini ne kadar saysanda aptal koyunlara etkisi olmuyor ki. Bu salakların tek istediği beyinsiz demagojinin peşinden koşmakdır.

19
11
yanıtYanıtla
ali arslanali__arslan@hotmail.de:

Arkadasim Kimin Aptal koyun Oldugunu Ben anladim da sen anlayamamisin. Cumhuriyetten beri senin sectiklerin bu memlekette das üstüne tas koymazken avrupa da en fakir ülkeler siralamasin day ken simdi önünü kesmek icin ugrasan avrupa Ülkeleri birbiriyle yarisiyor.sen yayilada dur onun bunun yemiyle.saygilarimla

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Buda en büyük yalanlarından biri, ülke zenginmiş. Yandaşlar zengin, insanlar borçtan geberiyor. Beyin olsa sizde, ekonominin gerçeğini propagandadan tekrarlamazdınız. Acaba düşünüyormu-sunuz, üç misli büymüş milli gelirin kimin cebine aktığını

yanıt0
yanıt0
yil:

Senin madalya hazirlaniyor, 10 agustosta takcaz.

17
9
yanıtYanıtla
muğlalıkemalbostanci@hotmail.com:

daha önce çatıcılara taktığımız gibi

yanıt0
yanıt0
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title