Haberler

İhracatta Cumhuriyet tarihinin Eylül Ayı Rekoru Kırıldı

Güncelleme:

İhracat Eylül'de yüzde 6,5 artarak 13,3 milyar dolarla aylık bazda rekor kırdı. 9 aylık ihracat 118 milyar doları aştı.

Eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre ihracat Eylül'de yüzde 6,5 artarak 13 milyar 294 milyon dolarla rekor kırdı.Böylelikle Cumhuriyet tarihinin Eylül ayı rekoru kırılmış oldu.

İhracat Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 5,7 artışla 118,23 milyar dolar oldu. 12 aylık ihracat ise yüzde 4,2 artışla 157,7 milyar dolara çıktı.

OTOMOTİV LİDER

Eylül ayında en fazla ihracatı, 1 milyar 959 milyon dolarla otomotiv endüstrisi sektörü yaparken, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, 1 milyar 669 milyon dolar ihracat ile ikinci sırada, kimyevi maddeler sektörü ise 1 milyar 517 milyon dolar ihracat ile üçüncü sırada yer aldı.

EN YÜKSEK İHRACAT ARTIŞI YÜZDE 99 İLE MÜCEVHERDE

Eylül ayında en fazla ihracat artışını yüzde 99 ile mücevher, yüzde 92 ile tütün ve yüzde 40 ile savunma ve havacılık sanayii sektörleri yakaladı.

Eylül ayında en fazla ihracat yapılan ilk 5 ülke sırasıyla Almanya, İngiltere, Irak, ABD ve İtalya oldu. Almanya’ya ihracat yüzde 13 artarken, ABD’ye ihracat yüzde 38, İtalya’ya ihracat ise yüzde 4 arttı. İngiltere’ye ihracat yüzde 0,3 azalırken, Irak’a ihracat ise yüzde 14 azaldı.

EN YÜKSEK İHRACAT ARTIŞI İRAN'A GERÇEKLEŞTİ

En fazla ihracat yapılan 30 ülke arasında en yüksek ihracat artışı yüzde 119 ile İran’a gerçekleşti. İran’ı yüzde 94 artışla Mısır ve yüzde 90 artışla Suriye takip etti. Eylül ayında ihracat artışında öne çıkan ülkeler şöyle oldu; Eylül’de Malta’ya ihracat yüzde 150 artarken, Singapur’a yüzde 108, Peru’ya yüzde 93, Umman’a yüzde 91, Hindistan’a yüzde 64 ihracat artışı yakalandı.

Eylül ayında AB’ye ihracat yüzde 8 artarken, Orta Doğu’ya yüzde 6, Afrika’ya yüzde 15 arttı. En fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran il yüzde 49 artış ile Hatay oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Almanya Türkiye Eylül İran Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (26)

hey hey:

hdpli troler yine habere sevinmemis kiskanmayin lann :) masallah deyin MASALLAH tuh tuh tuh nazar deymesin

183
4
yanıtYanıtla
cem tuna:

et fiyatları uçuyor, sebze ve meyva fiyatları uçuyor, benzin en pahalı, doğalgaz ve elektiriğe yüzde dokuz zam, her şey çok pahalı ama ekonomimiz iyi. . . RTE saray yaptırsın orta(kaldıysa) ve düşük gelirli insanlarımız için değişen bir şey yok. . . suriyeli, ıraklı ve daha pek çok ülkeden ülkemize gelen göçmenlerden ve bunların yarattığı sosyal ve güvenli sorunlarından bahsetmiyorum bile. . .

7
33
yanıtYanıtla
AYRAN HER KES BİZE HAYRAN:

OTOMOBİL SATIŞ PAZARINDA YÜZDE YİRMİ DARALMA VAR DIŞ TİCARET AÇIĞI AYLIK 8 MİLYAR DOLAR. . REKORDAN BAHSEDİYOR. . KREDİ KARTINI VE KREDİ BORÇLARINI ÖDEYEMEYENLERİN YÜZDESİ 12 ARTMIŞ . . REKOR MİLLİ VARLIKLAR SATILMIŞ HEDİYE HİBE EDİLMİŞ. . REKOR. . SAVAŞ KAPIYA DAYANMIŞ VE BİZE ZORLA DAYATILMAKTA. . . GÜNDEM BÖYLE PEMBE YALANLARLA GEÇİŞTİRİLİR VE DEVAM EDER. . .

5
31
yanıtYanıtla
Bahşiş çi amca:

reza sarrab işidir bunlar muchever varsa !!!

3
27
yanıtYanıtla
tlg krc:

mücevkerde kdv nin kaldırılmış olmasının artıştaki asıl sebebin bu olduğunu söyleyin. . . kdv gıda maddelerinden, telefondan, benzinden kalksında görelim. . . elmasdan kdv yi kaldırdılar zenginler elmas stoku yapıyor haberiniz yok. . . en büyük ihracat artışı elmasta açın bakın haberi. . .

1
24
yanıtYanıtla
yeter yahu:

yeterrrrr ulan ne dönüyor bu ülkede made ihracatt artıyorrr nerede bu paralar ulann hataylıyım daha bir şey alamazken neyi ihraç ediyoruzz atmayın artıkk keriz değilizzz. . . . . . . . . . . .

8
17
yanıtYanıtla
Lord:

ya ithalat ? cari açık ?

12
11
yanıtYanıtla
kenan:

türk düsmanimisin oglum!

yanıt0
yanıt0
mami:

türk düşmanlığıyla ne alaka adam beynini kullanıyor senin gibi koyunluk yapmıyor sizden olmayan zaten ya kafirdir ya vatan haini

yanıt0
yanıt0
batı hayranı:

Patronun cebi kazanıyor. Madem o kadar iyi asgari ücret neden 850 tl?

8
14
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title