Haberler

İhraç Edilen Komiser Yardımcısından İlginç Savunma

Kocaeli'de devam eden FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanıp meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı Uğur S., mahkemedeki savunmasında linç edilmekten korktuğu için yurt dışına kaçtığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilerek yurt dışına kaçan polis memuru hakim karşısında ilginç bir savunma yaptı. Kocaeli Adliyesi 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan eski polis Uğur S., "Her an linç girişimine uğrayabilirim ve artık iş bulamam düşüncesi ile kaçak yollardan yurt dışına çıktım" dedi.

"Böyle bir program kullanmış olsam hatırlardım"

Savunmasında masum olduğunu ifade eden Uğur S., "Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Görevimi kanunlara uygun olarak yerine getirdim. Silahlı ya da silahsız hiç bir örgüte üye olmadım. 2012 yılında akıllı telefon aldım. Bilişim alanına merakım vardı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde internet ve bilişim teknolojileri bölümünde yüksek lisans yapıyorum. 2012 yılından sonra birçok program indirerek kullandım. Bylock isimli programı indirip kullandığımı hatırlamıyorum. Böyle bir program kullanmış olsam hatırlardım. Ancak Bylock denilen programın Apple Store'dan ve Play Store'dan indirilebilen bir program olduğunu öğrendim" dedi.

"Linçten korktuğum için kaçtım"

Yurt dışına kaçma nedenini sorusunu cevaplayan Uğur S., "15 Temmuz darbe girişimini FETÖ denilen silahlı örgütün gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Darbe girişiminden sonra bu örgütün üyesi olduğum iddia edilerek mesleğimden ihraç edildim. Her an linç girişimine uğrayabilirim ve artık iş bulamam düşüncesi ile kaçak yollardan yurt dışına çıktım. Çünkü pasaportum da iptal edilmişti. Romanya polisi bizi yakaladı. Bulgaristan'a teslim etti. Oradan da sınır dışı edilerek Türkiye'ye getirildim. 2014-2016 yıllarında Bylock programı herkes tarafından indirilip kullanılabilen bir programdır. Telefonuma sayısız iletişim programı indirdim ve kullandım. Bylock denilen programı kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum" diye konuştu.

"Hiçbir delil yoktur"

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Uğur S., "İddianamede söz konusu örgütün eylemlerine yoğun bir şekilde katıldığım yazılmış ancak hiç bir eylem gösterilmemiştir. Söz konusu örgütün bankasına para yatırmadım. Okul ve dershanesine gitmedim. Yayın organlarına abone olmadım. Bu nedenle beraatimi istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Sanık avukatı Abdullah Serdar Önür ise, "Müvekkilimin savunmasına katılıyoruz. Müvekkilimin FETÖ silahlı terör örgütüne üye olduğuna dair hiç bir delil yoktur. Tahliyesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanık avukatının savunma yapması için ek süre talebini kabul ederek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 28 Şubat 2017 tarihine ertelendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Adliyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title