Haberler

İhmal, 2 Yaşındaki Bedran'ı Ölüme Götürdü

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik Beldesinin içinden geçen Devlet Su İşlerine ait su kanalına düşen 2 yaşındaki Bedran Aydın'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik Beldesinin içinden geçen Devlet Su İşlerine ait su kanalına düşen 2 yaşındaki Bedran Aydın'ın, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Olay, 26 Haziran Rüstemgedik Beldesinde meydana geldi. Evlerinin önünde oynayan Elif- Ayhan Aydın çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan Bedran üzeri açık olan yol kenarındaki DSİ'ye ait sulama kanalına düştü.

Amcasının kızı tarafından sudan çıkartılan küçük çocuk, Bulanık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Suda okjisensiz kalan küçük çocuk ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Diyarbakır Devlet Hastanesinde Bedran'ın yaşatılması için doktorların çabası yetmedi. Beynine okjisen gitmeyen çocuğun beyin ölümü gerçekleşirken yoğun bakım servisinde yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşatılıyor.

Güçlükle ayakta durabilen anne Elif Aydın, "Ben yandım başka anneler yanmasın. Bir ihmalkarlık sonucu çocuğum göz göre göre gitti. Belde içinde geçen sulama kanalının üzeri neden açık bırakılmış? Yetkililer bunun hesabını versin" diyerek ağıtlar yaktı.

Sulama kanalının temizlenmemesi nedeniyle biriken suyun tehlike oluşturuduğunu söyleyen Bedran Aydın'ın amcası Ahmet Aydın, "Beldenin içinden üzeri açık bir şekilde akan su her zaman tehlikeye davetiye çıkarıyordu. Defalarca yetkilileri uyardık ama derdimizi kimseye anlatamadık. Sonunda korktuğumuz başımıza geldi.

Yeğenim hastanede verdiği ölüm-kalım savaşını kaybetti. Beyin ölümü gercekleşen yeğenim makinaya bağlı olarak yaşatılıyor. Şimdi bunun hesabını kim verecek? Daha öncede buna benzer olaylar yaşanmıştı, ama önlem alınmamıştı. Umarız bu son olur" dedi. - Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title