Haberler

İhlas Vakfın'dan Ertuğrul'un Ocağına Yurt

Temeli Kasım 2014’te atılan İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu, hayırseverlerin katkıları ile bir sene içerisinde tamamlanarak dualarla hizmete açıldı.

Temeli Kasım 2014'te atılan İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu, hayırseverlerin katkıları ile bir sene içerisinde tamamlanarak dualarla hizmete açıldı.

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bilecik İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Ak Parti İl Başkanı Kadri Bayrak, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, İhlas Holding Danışmanlarından Agit Geylani, Ömer Derin Vakfı Başkanı Hüseyin Şener, Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, İhlas Vakfı Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydoğan Ünal, İhlas Vakfı Avrupa Temsilcisi Ahmet Aka, İhlas Vakfı'nın çevre vilayetlerdeki yurt müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

"81 İLE 81 ÖĞRENCİ YURDU PROJEMİZ DEVAM EDİYOR"

Tören, sunucu Halil Delice'nin konuklara İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu'nu tanıtması ve Hafız Sedat Özdal hocanın Kuran'ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşması gerçekleştiren İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, 81 ilde 81 öğrenci yurdu, 81 hastane ve 81 kolejin yapılmasına teşvik eden, tavsiye edan rahmetli Enver Ören abiyi rahmetle ve minnetle andıklarını belirtti. Ekinci, "Onların büyüklerimizin teşrifleriyle tam bir sene önce yani 15 Kasım 2014 yılında Cumartesi günü yine buraya yine böyle toplanmış ve bu yurdun temelini atmıştık. Bir sene sonra bunları görmek nasip oldu. Burada içinde bulunduğumuz Kasım ayının bu 15 günlük süresi içinde iki sevinci birden yaşıyoruz. Birincisi 1 Kasım'da genel seçimleri oldu. Memleketimizin huzura istikrara kavuşmanın kapısı açıldı. İkincisi bugün bu yurdun açılması vesile oldu. Ondan dolayı Allah-u Telaya sonsuz şükürler olsun. Hayırseverlerin yardımlarıyla 2013 yılında bu arsayı satın aldık. 2014 yılında da inşaat ruhsatını almak nasip oldu. 5 kat ve 2 bin 750 metrekare inşaat alanından bu bina yapılmaya başlandı. Çatı katında da Bilecik Belediye Başkanlığımızın onayıyla orada da 250 metrekare ilavesiyle 3 bin metre karelik bina inşaat oldu. Bu binada 170 öğrencinin barınabilirliğine ilişkin ruhsat verildi. Arsanın alımında, inşaatın yapılmasında, projelendirilmesinde emeği geçen bütün mimar, mühendis, bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

"BU YURDUN BİR SENE DE BİTMESİNİ BİZ DE TAHMİN ETMİYORDUK"

Harita Mühendisi Hüseyin Yalçın'a proje için gittiklerinde geçen diyaloğu anlatan İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, "Harita Mühendisi Hüseyin Yalçın'ın bize ilk sorusu 'Siz bunu kar için mi yapıyorsunuz, yoksa hayır için mi?' oldu. Dedim ki 'bizim İhlas camiasında kar diye bir şey yok, bütün amacımız gençlere hizmet etmek'. Hüseyin Yalçın bey 'Madem öyle, hayırlı olsun bütün gayretimle yardımcı olacağım' dedi. Belediyeye gittik ve hakikaten işin başından sonuna kadar bütün herkes bize yardımcı oldu. Bu yurdun bir sene de bitmesini biz de tahmin etmiyorduk. Cenab-ı Hak milletimize vatanımıza bütün insanlığa en güzel en zarif en yiğit gençleri yetiştirmek bize nasip olsun" ifadelerine yer verdi.

"İHLAS VAKIFLARININ YURTLARINDA YETİŞEN ÇOCUKLAR VATANINA MİLLETİNE BAĞLI"

İhlas Vakfı Avrupa Temsilcisi Ahmet Aka ise kendilerine bu güzel günü yaşatanlara teşekkür ederek, "Arkadaşlarıma ve bu vakfın bu hizmetin buralara gelmesinde katkısı olan işçi arkadaşlarıma ve bütün nefer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Buraya çıktım ve bir kelime söylemeden sizlerin yüzünüze bakmak benim için yeterli ve artıyor bile. Allah hepinizden razı olsun. Biz İhlas Vakfı olarak Avrupa içerisinde İhlas Vakıflarının yurtlarındaki yetişen çocukların vatanına milletine bağlı olarak çok güzel hizmetler yaptıklarını tavsiyelerle onların yanında yer almalarına gayret gösteriyoruz" dedi.

"SON NEFESİNE KADAR ALLAH İÇİN İHLAS VAKFINA HİZMET ETMEK VAZİFE KABUL ETTİM KENDİME"

Huzurlu İnşaat Genel Müdürü Bayram Bıyıklı ise 1975'te kurulan İhlas Vakfı bir kadro yetiştirdiğini söyledi. Osmanlı'dan sonra 3 dilin ortadan kaldırıldığını anlatan Bıyıklı sözlerine şöyle devam etti:

"Rahmetli Enver Ören abimizin kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık Hazretleri, bu kadroya Osmanlıyı, Osmanlıca, Arabi, ve Farisi'ni öğretti. Malumunuz Osmanlı'dan sonra 3 dil ortadan kaldırıldı. Hüseyin Hilmi Hazretleri bu dilleri bu kadroya öğretince bizim tarihimiz Osmanlı, Arabi ve Farisi bu dilleri öğretince İhlas Vakfından yetişen bu kadro bütün Osmanlı arşivlerini tedarik ederek ecdadımızı ortaya koyuyor. Emevileri, Abbasileri, Selçukluları, Gaznelileri ve Osmanlıları ortaya koyduğu bütün tarihi açık artırmayla ilana çıkarttılar. 20 cilt rehber ansiklopedisi, 6 cilt Osmanlı ansiklopedisi, 18 cilt İslam Tarihi ansiklopedisini meydana çıkardılar. Sonra 6 cilt Peygamberler Tarihi Ansiklopedisi ve yaklaşık 26 cilt civarında Evliyalar Ansiklopedisini. Ciltler dolu ansiklopediler yazdılar. Bunları İhlas Vakfından yetişen o kıymetli kadro yaptı bunları. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün evlerine yani hane başı kitap gönderdiler. Yetmedi, bunun dışında bu kitapları kasetleriyle çektiler. Her eve kaset verdiler. Millet daha da iyi anlasın diye trilyonlar harcayarak filmler çevrildi. Şu an da o filmler bütün yerel televizyonlarda oynatılıyor. İhlas Vakfıyla çıktı bu eserler dünyaya yayılıyor. İhlas Vakfına yardım etmek bütün bu milletin boynunun borcudur. Son nefesine kadar Allah için İhlas Vakfına hizmet etmek vazife kabul ettim kendime"

Ömer Derin Vakfı Başkanı Hüseyin Şener ise geriye baktıklarında Türkiye Cumhuriyet'i olurken bir İstiklal Savaşı geçirdiklerini söyleyerek, "Bu devlet kurulduğunda Türkiye'de 15'inden küçüklerle 45'inden büyükler kalmış. Bir mağlubiyeti yaşamak o kadar zor ki. İnsanlarınızı kaybettiğiniz zaman o psikolojik hava da yaşamak o kadar zor ki. Ben çocukluğumda yokluğun ne demek olduğunu çok iyi yaşadım. Allah-u Teala bu yurtlarda arkasından rahmetle anılacak öğrenciler yetiştirmek nasip etsin. Sizlere de buradan yetişenler arkanızdan rahmetle dua etsin ve bu nesillerin devamını sağlasın" dedi.

Konuşmaların ardından emekli müftü Muzaffer Durgut'un okuduğu dualar ve Mehteran eşliğinde protokol üyeleri İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu'nun kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdiler. Protokol üyelerinin yurdu gezmesi ve yemek ikramından sonra tören son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Gazi Bilecik İhlas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title