Haberler

İhlas Vakfı Organizasyonları Yemen'e Kadar Ulaştı

Bir çok ülkede yardım organizasyonları ve iftar sofraları düzenleyen İhlas Vakfı, Veysel Karani Hazretlerinin memleketi olan Yemen'i de unutmadı.

Mübarek Ramazan ayında sayısız organizasyona imza atan İhlas Vakfı, Yemen'in San'a kentinde ilim tahsili yapan yüzlerce genç için iftarlar vererek önemli bir hizmet gerçekleştirdi.

San'a kentinde Nema Vakfı'nın Cemaat-ül Kuran-ı Kerim ve Ulum-u İslamiyye Medresesinde tahsil gören gençler için yapılan iftarlar ile bu gençlerin gönülleri fethedildi.

Yemen'de faaliyetlerini sürdüren Nema Vakfı bu organizasyonlarda da İhlas Vakfı'nın yine en büyük destekçisi oldu. Bugüne kadar 13 bin hafız yetiştiren ve daha yüzlercesinin de talebe olarak öğrenim gördüğü Nema Vakfı ile İhlas Vakfı'nın iftar sofralarına iştirak eden hafız adayları bu organizasyonlara maddi manevi destek veren hayırseverlere ve İhlas Vakfı yetkililerine teşekkürlerini gönderdiler.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, Ramazan ayında vakıf olarak ulaşabildikleri her yere yardım götürmeye çalıştıklarını vurguladı. Gerek erzak yardımı gerekse kurdukları iftar sofraları ile Hindistan'dan Somali'ye kadar bir çok ülkede Müslümanların yanında olduklarını belirten Okyay, bu çalışmalarda emeği geçen vakıf yetkililerine ve yurtdışındaki organizasyonlarda kendilerine destek veren yerel vakıflara teşekkür etti.

İslam dünyasında önemli bir yeri olan Veysel Karani Hazretlerinin memleketi Yemen'i de unutmadıklarını dile getiren Okyay, "Peygamber efendimize muhabbeti dillere destan olan Veysel Karani Hazretlerinin memleketi Yemen'in San'a kentinde yardımseverlerimizin katkılarıyla ilim tahsili yapan gençler için iftar sofraları tertipledik. Bu sofralarda geleceğin hafızları bizlerle beraber oldular. Onlara bu özel günlerde böyle güzel sofralar açabildiğimiz çok mutlu olduk" dedi.

Okyay, ayrıca bu organizasyonda kendilerinin yanında olan Nema Vakfı yetkililerine de teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Karani Mehmet Okyay Yemen İhlas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title