Haberler

İhlas Vakfı'na Afgan Gazetesi'nden Teşekkür

Afganistan’a önemli yardımlarda ve katkılarda bulunan İhlas Vakfı’na bir teşekkür de Afganistan’ın Sahra Gazetesi’nden geldi.

Afganistan'a önemli yardımlarda ve katkılarda bulunan İhlas Vakfı'na bir teşekkür de Afganistan'ın Sahra Gazetesi'nden geldi.

Eskişehir'de 20-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Türk Dünyası Gazeteciler Şurası için Türkiye'ye gelen Sahra Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülbeşir Hakimi ve yine Afganistan'da faaliyet gösteren İpek Yolu Vakfı Başkanı Mustafa Mahdum İstanbul'da İhlas Vakfı Başkanı Avukat Mehmet Okyay'ı ziyaret etti.

İhlas Vakfı'nın Afganistan'daki tarihsel ve kültürel yardımlarının yanı sıra insani yardımlarından dolayı Afgan halkının teşekkürlerini getirdiğini söyleyen Hakimi, İhlas Vakfı'nın destekleriyle bölgede faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.

Özellikle tarihi ve kültürel yayınların dağıtılması noktasında büyük katkı aldıklarını anlatan Hakimi, aldıkları destekler sayesinde bu kitapları basarak insanlara ulaştırdıklarını ifade etti.

Afganistan'daki genel konuların da konuşulduğu ziyarette düşüncelerini aktaran İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Okyay Afganistan'daki Müslüman halkın bilinçlendirilmesi açısından yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Ata yurdumuz olan Afganistan'da kurulan İpek Yolu Vakfı ile müşterek projeler hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Okyay, "Afganistan genelinde açtığımız 10 öğrenci yurduyla 400'den fazla gence hizmet veriyoruz." dedi. Bölge halkı için tarihimizi, kültürümüzü ve güzel medeniyetimi anlatan kitaplar bastırdıklarına değinen Okyay, bu kitapların yayını ve dağıtımı için de destek verdiklerini anlattı.

Sıcak ve samimi ortamda karşılıklı iyi niyet temennilerinin bulunulduğu ziyaretin sonunda Sahra Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülbeşir Hakimi, İhlas Vakfı'nın Afganistan'a ve Sahra Gazetesine verdiği desteklerden dolayı İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay'a teşekkür etti. Hakimi, günün hatırası olarak İhlas Vakfının logosunun işlendiği el halısını Okyay'a takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Okyay Afganistan İpek Yolu İhlas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title