Haberler

İhlas Koleji'nden Muhteşem Bilim Fuarı

İhlas Koleji’nin düzenlediği Altın Çocuk Bilim Teknik Fuarı yoğun bir katılımla açıldı.

İhlas Koleji'nin düzenlediği Altın Çocuk Bilim Teknik Fuarı yoğun bir katılımla açıldı.

Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu'nun lobisinde yapılan açılış törenine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sebahattin Kazaz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube başkanları ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı. Fuarın ev sahipliğini yapan Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sebahattin Kazaz, açılış konuşmasında öğrencilerine ve öğretmenlerine hazırladıkları muhteşem organizasyondan dolayı teşekkür etti. Bir marka değer oluşturmak için çalıştıklarını belirten Kazaz, öğrencilerinin bu amaçla büyük emek sarf ettiklerini belirtti. Toplam 12 stantta 24 öğrencinin tamamen kendi düşünceleriyle ürettikleri ürünleri tanıttıklarını söyleyen Kazaz, hem öğrencileri küçük yaşta bilim ve teknoloji ile tanıştırdıklarını hem de özgüvenleri açısından önemli bir kazanım elde ettiklerini ifade etti. Açılışta konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu programların gelecek için kendilerini sevindirdiğini ve mutlu ettiğini söyledi.

"Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz" diyen İmamoğlu, özellikle bilim ve teknoloji içerikli organizasyonların hem kendileri hem de Beylikdüzü için çok önemli olduğunu vurguladı. İmamoğlu konuşmasının sonunda fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek her zaman böyle organizasyonlara destek vereceklerini söyledi.

Organizasyonla ilgili düşüncelerini paylaşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, öğrencilerin emekleriyle kurulmuş olan Altın Çocuk Bilim Kulübü'nün ilk organizasyonunu gerçekleştirdiğini belirtti. İhlas Koleji'nin tüm okullarında bilimi ve teknolojiyi destekleyen projeler üretildiğini vurgulayan Koç, bu projelerle TÜBİTAK başta olmak üzere bir çok organizasyonda başarılı neticeler aldıklarının altını çizdi. Düzenlenen fuarda imkan verildiği takdirde çocukların neler yapabileceğinin net olarak ispatlandığını belirten Koç, amaçlarının gelecek yıllarda daha geniş katılımlı bir fuar gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Açılışın ardından konuklar tek tek stantları dolaştı. Stantlarda ürünlerini tanıtan öğrenciler stantlarını gezenlere kurdukları şirketlere ait kartvizitlerini vermeyi de unutmadı. Belediye Başkanı İmamoğlu da stantları gezerek öğrencilerden ürünleri hakkında bilgi aldı.

İhlas Koleji Robot Kulübü'nün ödüllü arama kurtarma robotu Anadolu Aslanı'da fuarı gezenler için küçük bir gösteri yaptı. Ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlenen gösteri sırasında Robot Kulübü öğrencileri de Anadolu Aslanı'nın özellikleri hakkında bilgi verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu İhlas Koleji Beylikdüzü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title