Haberler

İhlas Koleji'nden Dijital Müfredat Hamlesi

Tabletli eğitimi Türkiye’de ilk uygulayan okullardan biri olan ve kullandığı zengin içerikle birçok okula örnek olan İhlas Koleji, tabletli eğitimin derslerdeki verimliliğini daha da artırabilmek için beş günlük bir seminer düzenledi.

Tabletli eğitimi Türkiye'de ilk uygulayan okullardan biri olan ve kullandığı zengin içerikle birçok okula örnek olan İhlas Koleji, tabletli eğitimin derslerdeki verimliliğini daha da artırabilmek için beş günlük bir seminer düzenledi.

Kolejin yine kendi öğretmenleri tarafından verilen eğitim programlarında eğitim teknolojilerinin ve tabletin kullanımı üzerinde durulurken, eğitimci öğretmenler atölye çalışması mantığında en iyi uygulamaları katılımcılara aktardı.

Özellikle İhlas Koleji kadrosuna yeni katılan öğretmenlerin dikkatle takip ettiği programlarda, İhlas Koleji'nin tablet kullanımında öncü okul olduğu vurgulanarak yeni gelen öğretmenlere önemli tecrübeler aktarıldı.

Beş günlük eğitimin ardından yıl içinde uygulanacak tabletin kullanımıyla ilgili dijital müfredat hazırlanmaya başlandı. Bu uygulama ile branş bazında uygulanacak olan teknoloji destekli dersler ile müfredatın entegrasyonu hedefleniyor. Bu sayede derslerden maksimum kazanımlar elde edilmesi planlanıyor.

"AMAÇ TEKNOFOBİK ÖĞRETMENLERİ KURTARMAK"

İhlas Eğitim Kurumları Teknoloji Birimi yetkilileri, eğitim programlarına yıl içinde de devam edileceğini vurguladı. Teknolojiyle eğitimin artık birbirinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ifade eden yetkililer, amacın teknofobik diye tabir edilen öğretmenleri bu fobilerinden kurtarmak olduğunu dile getirdi. Yetkililer ayrıca, programlarla teknoloji kullanımının dersleri ne kadar verimli bir hale getirdiğini gösterdiklerini söyledi.

Yapılan çalışmalarda teknoloji kullanımının entegrasyonunun detayları üzerinde duruldu, teknolojiden verim alabilme yolları anlatılarak teknolojinin öğretim programlarına entegre edilmesi gerektiğinin altı çizildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Koleji Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title