Haberler

Ihlara Vadisi'ne İlgi Artarak Devam Ediyor

Ihlara Vadisi, yılın ilk yarısında yüzde 25'lik artışla 202 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Doğan: "Ihlara, bu haliyle Kapadokya'ya gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer olmuştur"

ÖZKAN BEYER - Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara'yı yılın ilk yarısında, yüzde 25'lik artışla 202 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'nin Kapadokya sınırları içerisinde turistlerce en fazla ziyaret edilen yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Aksaray merkez ile Güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi'nin, Ilısu köyünden başlayıp, Selime beldesine kadar uzanan 18 kilometrelik alanda devam ettiğini belirten Doğan, "Derinliği yer yer 100-150 metreye kadar ulaşıyor. Dünyada sayılı kanyonlar arasında yer alan Ihlara, Türkiye'de en fazla bilinen ören yeridir. Gün geçtikçe Ihlara Vadisi'ne ziyaretçi sayısı artıyor" dedi. yılın ilk yarısı

Doğan, Ihlara'nın geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında artışın yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Vadiyi yılın ilk 6 ayında ziyaret edenlerin sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25'lik artışın olduğunu görüyoruz. 2014 yılının ilk yarısında, Ihlara Vadisi'nde ziyaretçi sayısı 202 bine ulaştı. Vadide yaptığımız düzenlemelerle, ziyaretçi sayısının gün geçtikçe arttığını söyleyebiliriz. Yürüyüş yolları, çevre düzenlemeleri, kayalarla ilgili ıslah çalışmaları ve kilise içerisinde yapılan düzenlemelerle ilgi daha da artıyor. Vadide turistlerin daha rahat dolaşabilecekleri iniş ve çıkış sistemlerinin yapılmasıyla ilgili çalışmalar da sürüyor. Buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz."

Doğa ve inanç turizmi açısından önemli

Ihlara'nın, yapılması planlanan projelerin hayata geçirilmesi ile Kapadokya'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi olacağını aktaran Doğan, şöyle devam etti:

"Ihlara, bu haliyle Kapadokya'ya gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer olmuştur. Turistlerin, Ihlara'ya uğramadan yapacakları bir Kapadokya gezisi kesinlikle eksik kalır. Çünkü bu vadi tarih, kültür, doğa ve inanç turizmi açısından son derece önemlidir. 10 binin üzerinde kaya oyma mekan, tescilli 105 kilise var. Vadiye gelen ziyaretçiler, muhteşem bir ortamla karşılaşıyorlar." - Aksaray

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Doğan Kapadokya Aksaray Ihlara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title