Haberler

Ihlamur Parkı'nda İkinci Adım: Parkta Bulunan Tonozlu Su Deposu da Artık Tescilli

Beşiktaş Ihlamur Parkı'nın yeşil alan olarak ilan edilmesinin ardından; parkta bulunan tarihi eserlerin tescil edilmesi ve koruma altına alınması için vatandaşlar tarafından yapılan başvuru da kabul edildi.

Beşiktaş Ihlamur Parkı'nın yeşil alan olarak ilan edilmesinin ardından; parkta bulunan tarihi eserlerin tescil edilmesi ve koruma altına alınması için vatandaşlar tarafından yapılan başvuru da kabul edildi. Parkı çevreleyen set duvarları ile tonozlu su deposunun koruma grubu '1' olarak belirlendi.

Ihlamur Parkı'nın içinde bulunduğu alanın etrafı 21 Haziran 2016'da konut yapılması için mülk sahibi tarafından demir paravanlarla kapatılmıştı. Ihlamur Parkı'nın imara açılmasını istemeyen semt sakinleri, parkın yeşil alan olarak kalması yönündeki itirazlarını Beşiktaş Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletmişlerdi. Yapılan itirazları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1/5 bin ölçekli koruma amaçlı nazım imar planında yapılan değişikle daha önce konut alanı olarak tanımlanan Ihlamur Parkı'ndaki araziyi yeşil alan olarak ilan ederek, araziye bina yapılmasının önüne geçmiş oldu.

TARİHİ SU DEPOSU, GECEKONDULAR TARAFINDAN 'ODA' OLARAK KULLANILIYORDU Mahalle sakinlerinin yeşil alan ve park olarak kullandığı arazi üzerinde III. Selim ve II. Mahmut'a ait üç adet nişan taşı ve anıtsal nitelikte ağaçlar bulunuyor. Yine aynı arazi içerisinde, bazı gecekondular tarafından 'oda' olarak kullanılan tonozlu su deposu da yer alıyor. Park çevresinde bulunan gecekonduların boşaltılmasıyla gün yüzüne çıkan 'tonozlu su deposu' mahallelinin başvurusu üzerine tescil edildi. 3 no'lu Koruma Kurulu, parkı çevreleyen set duvarları ile birlikte tonozlu su deposunun koruma grubunu '1' olarak belirledi.

IHLAMUR KASRI VE ÇEVRESİNDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK 6 Ekim 2016 tarihinde yapılan tescil işlemiyle, tonozlu su deposunun "korunması gerekli kültür varlığı olarak" tescillenmesine karar verildi. Geçmişte mesire alanı olarak kullanılan ve Yıldız Sarayı'nın hemen yakınında bulunan Ihlamur Kasrı ve çevresindeki 20 parselin bütünlüğünün sağlanması için, "Ihlamur Kasrı ve çevresi ile ilgili çalışma yapılmasına ve bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden görüş alınmasına karar verildiği" ifade edildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title