Haberler

Ihlamur 'Çeyrek Altın' ile Yarışıyor

Güncelleme:

Türkiye'de özellikle kış aylarında tüketilen ıhlamur, çeyrek altın ile yarışırken, vatandaşlar pahalılık karşısında tepkilerini dile getirdiler.

Türkiye'de özellikle kış aylarında tüketilen ıhlamur, çeyrek altın ile yarışırken, vatandaşlar pahalılık karşısında tepkilerini dile getirdiler.

Kış aylarının önemli şifa kaynaklarından ıhlamur, fiyatıyla altınla yarışır hale geldi. Batı illerinde fiyatı 180 TL'yi bularak çeyrek altını geçen ıhlamur, Van'da da 150 TL'ye satılıyor. Geçen yıl kilogramı yarı fiyatına satılan ıhlamurun fiyatı yüzde 100 artarak bu yıl 150 liraya kadar yükseldi. Van'da batı illerine oranla 180 TL'den aşağıda satılmasına rağmen, fiyatın ilerleyen günlerde artacağı belirtiliyor. Ihlamur almaya gelen vatandaşlar, ıhlamurun fiyatı karşısında yaşadıkları şaşkınlığı gizleyemiyor. Almaktan vazgeçen vatandaşlar, bu kış ıhlamurun yüzünü göremeyeceklerini dile getirdi.

"NEREDEYSE ÇEYREK ALTIN FİYATINDA"

Gripten dolayı ıhlamur almaya gelen ve karşılaştığı fiyat karşısında ne yapacağını bilemeyen Kemal Çuyrak isimli vatandaş, ne yapacağını bilmediğini belirtti. Alım güçlerinin olmadığını anlatan Çuyrak, "Emekli olduğum için aldığım para 900 TL. Bunun fiyatı karşısında ben ıhlamuru nasıl alacağım bilmiyorum. Çok pahalı ve biz bu fiyata bunu alamıyoruz." dedi.



Kış aylarında yaşanan gripten dolayı sürekli ıhlamur tükettiğini ifade eden Şefik Şen isimli vatandaş ise, "Fiyatı çok yüksek. Neredeyse 1 kilosu 1 çeyrek altın fiyatına satılıyor. Bunun düşmesini istiyorum. Yoksa bu gidişle gripten dolayı ıhlamur tüketemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"FİYATLARIN ARTMASININ NEDENİ STOKLANMASI"

Ihlamurun her yılın eylül aylarında piyasaya çıktığını ekim, kasım ve aralık aylarında ise rağbet görmesinden dolayı fiyatların yükseldiğini vurgulayan aktarcı Metin Dedeoğlu da, "Ihlamurun fiyatı bu yıl, geçen yıla göre daha fazla arttı. Biz normalde 100 TL bekliyorduk. İstanbul'da 180 TL'den bahsediliyor, ama biz 150 TL'ye veriyoruz. Tabi çiçek ıhlamurdan bahsediyorum. Yaprak ıhlamur, çiçek ıhlamura göre biraz hesaplıdır. Onunda kilogramı 100 TL. Ama vatandaşlar genelde çiçeği tercih ediyor. Fiyatlar şuan böyle ama daha da artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Yerel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

Çiftçi Vatandaş:

Ne ıhlamurmuş be ! Bizim dağ bayır heryer ıhlamur , yüzüne bakan yok. İçen kulanan da yok . Bu ne yaygara allah aşkına. İsterse 10 BİN lira olsun. Asıl ETİN , EKMEĞİN fiyatı ne kadar sen onu söyle ????

12
0
yanıtYanıtla
kemal:

sen nerelisin kardeş nerde ki bu ıhlamur bolluğu

yanıt0
yanıt0
Ahmet BAYIN:

Toplaması çok zor birde zamanla yarışman lazın 5 yada 6 gün içinde toplamak lazım birde çok hafif çekiyor

2
0
yanıtYanıtla
erol:

100 gramı bir kış yeter senede bir defa hasat toplamasıda kurutmasıda zor 10 yaşında bir ağacın vereceği ıhlamur 5-6 kilo

2
0
yanıtYanıtla
kemal:

ıhlamur nerde çok var bilen varmı

0
0
yanıtYanıtla
.......:

adanada

yanıt0
yanıt0
ali riza:

Ne saçma haber altının kilosu 180 TL mi

0
0
yanıtYanıtla
Esma:

Ihlamur ağacı bizim mahallede dolu para mı verecez bide :D

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title