Haberler

İhh Yararına Hat Sergisi Açıldı

Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği tarafından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği yararına hüsn-i hat sergisi açıldı.

Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği tarafından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği yararına hüsn-i hat sergisi açıldı.

Odunpazarı Bölgesinde bulunan Tiryakizade Süleymanağa Camii altında '100 Eser Bir Gönül Hüsn-i Hat' isimli sergi açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vav-Der tarafından açılan sergide yaklaşık 100 ustanın yapmış olduğu 100 hat eseri bulunuyor. Eserlerin satışından elde edilen gelir ise İHH İnsani Yardım Derneğine verilecek.

Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Seyhan Fidan açılışta yaptığı konuşmada, "100 Eser, Bir Gönül Hüsn-i Hat" adlı sergi ile elde edilen geliri İHH İnsani Yardım Derneği'ne bağışlayarak kimsesizlere, yardıma muhtaçlara ve yetimlere yardım etmeyi amaçlıyoruz. Burada bulunan eserlere emekleri geçen hataların hepsine teşekkür ediyorum. Bugünün anısına yapmış olduğumuz hediyeleri yaklaşık 100 hattat arkadaşımıza veremeyeceğimiz için, temsilen Hocamız Mahmut Şahin'e vermek istiyorum. İstanbul'dan gelerek Eskişehir'de hüsn-i hat sanatına büyük katkıda bulunan Hattat Mahmut Şahin hocamız bu serginin de koordinatörlüğünü üstlenmiş durumdadır. Kütahya'daki sergide olduğu gibi Eskişehir'deki serginin de düzenlenmesinde, eserlerin seçilmesinde, talebelerin yazmış olduğu eserlerin kontrolünün yapılmasında çok büyük bir emek harcanmıştır" dedi.

İHH Eskişehir Şube Başkanı Musa Karadaş ise yaptığı konuşmada, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan çalışmanın örnek olması gerektiğini ifade eden Karadaş, "İHH Eskişehir Derneği olarak, mazlumlar adına, yetimler adına ve öğrenciler adına derneğimize bu yapılan yardım için gönülden teşekkür ediyorum. Söylenebilecek olan sözlerin hepsi söylendi. hatta bakın yazılara dökülmüş. Burada bulunan yazılar çok şeyi anlatıyor. İki kelime var ama çok güzel ifadeleri bize aktarıyor. Bu çalışmaya gönül veren herkese teşekkür ederim. Hatalarımızın emeğine, yüreğine sağlık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İHH yönetimi ve Vel-Kalem Derneği Başkanları birbirine plaket verdi.

Plaket törenin ardından ise sergi açılışı gerçekleştirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Şahin Odunpazarı Eskişehir Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title