Haberler

İhh Türkmenlere Uygulanan Zulmü Protesto Etti

Bayburt İnsan Hak ve hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) üyeleri Suriye'deki Türkmenlere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Bayburt Türk Dünyası Parkı'nda toplanan İHH üyeleri Bayırbucak Türkmenlerine karşı Rusya ve Suriye güçleri tarafından yapılan saldırıları sert bir dille kınadı.

Bayburt Genç İHH Başkanı Nurullah Polat tarafından yapılan basın açıklamasında,

"2011 yılında başlayıp yayılarak devam eden Suriye savaşı 5. yılında şiddetiyle devam etmektedir. Kimyasal silahlar, vakum bombası, misket bombası, gibi çeşitlerini saymaktan aciz kalacağımız insanlık dışı silahlarla günde yüzlerce kişinin katledildiği tahmin edilen savaşta bugüne kadar 350 bin kişi hayatını kaybetti?.Bu sayının içerisinde yaklaşık 20 000 civarında çocuk bulunmaktadır" dedi.

Günümüzde ağırlıklı olarak Şam, Lazkiye, Hama, Humus, Halep ve Rakka kentlerinde ve köylerinde bulunmakta olan Türkmenlerin Rejim güçlerinin zulmü altında olduğunu hatırlatan Polat,

"Sayıları Suriye genelin de 3,5-4 milyon civarında olan Türkmen kardeşlerimiz ESED zulmüne karşı kısıtlı imkanlarıyla cansiperane mücadele etmektedirler. Bugün geldiğimiz noktada ise zulüm konusunda olan bir başka ülke Rusya'yı da arkasına alan Şam hükümeti ağır Bombardıman uçakları, füzeler ve jetlerle yeni bir kıyıma imza atmaktadır. Bu konuda açıklama yapan Sultan Abdulhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah bakın ne söylüyor. Misket bombaları başımızdan aşağı yağıyor. Yaşanan bombardımana can dayanmıyor. Bizim kimsemiz yok. Sırtımızı Allah'a dayayarak yürüyoruz. Dayanılmaz bir zulümle karşı karşıyayız. Acilen Türkiye'den destek bekliyoruz. Kardeşim Ömer Abdullah ! ; bizler İHH olarak bugüne dek Suriye ve Irak'ta toplam 2 milyon Türkmen aileye su, ekmek, kuru gıda, kahvaltılık, yağ, süt, çocuk maması ve temizlik paketi gibi yardımları ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz İnşaallah..."

Rus uçaklarının geçtiğimiz günlerde İHH'ya ait bölgedeki ekmek fırınını bombalamasını sert sözlerle kınayan Polat,

"Geçtiğimiz Günlerde Yapılan Rus Bombardımanında Günde 50.000 Ekmek Üreten ve Türkmen Kardeşlerimizin İhtiyacını Karşılayan Fırınımız Yerle Bir Olmuştur…IHH'ya Yapılan bu Hain Saldırıyı Nefretle,Şiddetle Kınıyoruz… Fırınımızın Yıkılması sebebiyle Acil Ekmek İhtiyacı Cereyan Etmiştir" dedi.

"HEPSİ BİZİM KARDEŞİMİZ"

"Türkmen dağı değil, Türkiye vuruluyor ve içimiz kan ağlıyor" diyen Polat, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkmen dağındaki kardeşlerimize ve oradaki komutanlara seslenmek istiyorum, "Ey Suriye'deki ve Türkmen dağındaki mücahitler. Sizler ölümü gördüğünüz halde okçular tepesini terk etmeyenlerdensiniz. Biz şunun farkındayız Türkmen dağı değil, Türkiye vuruluyor ve içimiz kan ağlıyor. Elimizden gelen yiyecek, giyecek gibi yardımları yaparak sizin dayanma gücünüze katkıda bulunmak, ve kalbimizle, dilimizle dua etmek, ve idarecilerimize acılarımızı hissettirmek, zalimlere karşı yanınızda olmak, boynumuzun borcudur. Orda bulunan Ömerler, Aliler, Hasanlar, Hüseyinler hepsi bizim kardeşlerimiz. Bacılarımızın namusları, küçük çocukların hayatları bize emanet."

"Rabbim bizi bu işe aracı kılsın"

Sözlerinin arasında sık sık Bayırbucak Türkmenlerine dua eden Polat, şunları kaydetti:

"Cenab-ı Allah bizlere, kardeşlerimize her türlü yardımı yapabilme gücü versin. Rabbim sonunda başımızı eğeceğimiz, kıyamet gününde cevabını veremeyeceğimiz hallerle hallendirmesin. Rabim en acil şekilde kardeşlerimize görünen ve görünmeyen ordularıyla yardım etsin. Bizi bu işe aracı kılsın inşallah… "

UN KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bayırbucak türkmenleri'ne yardım kapsamında 'Un kampanyası' başlattıklarını dile getiren Polat, kampanyayla ilgili şu detayları verdi:

"Değerli Kardeşlerim ! Bayburt'tan Türkmen Dağına,Orada ki Kardeşlerimizin Acılarını Hafifletmek ve En temel ihtiyaçlarını Karşılamak Üzere, Un Kampanyası Başlatıık…Bayburtlular Olarak Tek Yürek Olduk. Tüm Bayburt Halkının Desteklerini Bekliyoruz. Bir Un Bedeli 62 TL'dir..Bağışlarınızı Standımızda Yapabilirsiniz ! Detaylı Bilgi için Bize Ulaşmanız Yeterlidir…Sözlerimi Bitirirken İHH'nın Fırınını Bombalayan Katil Rusya ve Zalim Esed'i Şiddetle Kınıyoruz..Suriye Halkının ve Türkmen Kardeşlerimizin Yanındayız ! Bayburt'tan Rusya'ya Sesleniyoruz ! Ey Rusya Tarihte ki Zulmünü unutmadık… Bugün Suriye'de ki Vahşetini de unutmayacağız !Rabbimizin Ayetini Vicdansız Kalbinize Haykırıyoruz. Bayburt'ta Belediyemiz ve Stklarımızla Başlatıığımız Un Kampanyamıza Tüm Halkımızdan Destek Bekliyoruz!" - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Türkiye Bayburt Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title