Haberler

İhh Trabzon'da Yetimlere Sahip Çıkıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Trabzon'da 2011 yılında faaliyete giren şubesinin kentte 400 yetim çocuğa destek sağladığı bildirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Trabzon'da 2011 yılında faaliyete giren şubesinin kentte 400 yetim çocuğa destek sağladığı bildirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi Sekreteri Mehmet  Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 4 yıldır yardım faaliyetlerini yapmaya çalıştıklarını, yurt dışında da değişik yardım faaliyetlerinin olduğunu söyledi.

Vakfın yaptığı projelere katkıda bulunduklarını belirten Çınar, "Özellikle bunlar içerisinde Afrika'da su kuyusu açma faaliyeti var. Biz İHH Trabzon olarak 12 su kuyusu parası yatırdık. Bunların 8 tanesi açıldı. 4'ü de açılma aşamasında. Orada birlikte çalıştığımız kuruluş, projeler bittikten sonra bize bunları belgeliyorlar. Tunus'ta 100 sünnet ve kumanya yardımı yaptık. Bosna'da aynı şekilde sünnet projemiz vardı onu yaptık. Afrika'da kuran kursu projemiz var. Gambiya Kuran Okulu projemizi de bitirdik ve hizmete açtık. Bunun dışında kumanya yardımlarında bulunuyoruz" dedi.

Suriye sınırına 10'un üzerinde tırla gıda ve giyecek yardımı gönderdiklerini anlatan Çınar, şöyle devam etti:

"Büyük bir kısmı giyecek ve yiyeceklerden oluşuyordu. Şimdi giysi malzemeleri almıyoruz. Bizim en çok yaptığımız yetimlerle olan çalışmalardır. Şu anda Trabzon sınırları içerisinde bize 400 kayıtlı yetim var. Bunların annesine her ay 90 lira yatıyor. Ağustostan sonra inşallah yüz lira olacak. Üç ayda bir bu parayı anne hesabından çekebiliyor. 12 yaşından küçük, babası ölmüş, bin liranın altında geliri olan ailelerin yetim çocukları için sponsorlar vasıtasıyla annelerin hesabına her ay 90 lirayı yatırıyoruz."

Çınar, Trabzon'a Afgan, Suriye ve İranlı ailelerin geldiğini dile getirerek, "Onlara da yardım etmeye çalışacağız. Hazırladığımız kolilerden bir miktar onlara da vereceğiz. Ayrıca onlara değişik yardımlarda da bulunuyoruz. Perde, yatak ve ev eşyaları, halı ve kilim gibi eşyalarla elimizden geldiği kadar onlara da yardım ediyoruz" şeklinde konuştu.

Vakıf olarak dünyanın her yerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"Trabzon'da yetim 250'ye yakın aileye hem gıda yardımı hem de küçük yetim çocuklar için küçük paketler halinde gıda yardımında bulunduk. Şimdi de Trabzon'da bulunan yerli fakir ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 250 koli hazırladık. bunların bir kısmını verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bizim amacımız yetimlerin başını okşamak, o baba eksikliğini bir nebze olsun gidermek. Topluma daha iyi atapde olmalarını sağlamak. Onun için onlarla değişik çalışmalar yapıyoruz. Özellikle yetimler üzerine çok duruyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Çınar Trabzon Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title