Haberler

İhh, Suriye'ye 133 Tır Yardım Malzemesi Gönderdi

Ferhat DERVİŞOĞLUREYHANLI (Hatay), (DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'ye 133 TIR yardım malzemesi gönderdi. TIR'larda gıda maddeleri, temizlik malzemeleri ile ilaç bulunuyor.

Ocak ayında başlatılan 'Sana İhtiyacım Var' adlı yardım kampanyası çerçevesinde İHH tarafından toplanan ve Suriye'nin Halep, Lazkiye, Deryzor, Hama şehirlerindeki yardıma muhtaç Suriyeliler'e ulaştırılacak olan yardım TIR'ları yola çıkmadan önce vakfın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki TIR parkında bir tören düzenlendi.

'YARDIM ETMEYEN VEBAL ALTINDADIR'

Törende bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH olarak Suriye'ye yapmış oldukları yardımların devam edeceğini belirterek, Şu anda Suriye'de çocuklar ve kadınlar bu yardımları bekliyor. Bunlar içeriye girdiğinde o insanlar mutluluk yaşayacaktır. Suriye'ye yardım etmeyen herkes vebal altındadır. Suriye'ye yardım eden hayırseverlerle beraber olmaktan da memnunum diye konuştu.

'İLK ETAPTA 133 TIR GÖNDERİYORUZ'

İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Suriye Çalışma Masası Ofisi Başkanı Muhammed Yorgancıoğlu, bu güne kadar Suriye 3 bin TIR yardım malzemesi gönderdiklerini belirtirken, son olarak Suriye'ye toplam 300 TIR'lık konvoyu gönderileceğini ve bunun 133'ünün gün içerisinde yola çıkacağını söyledi. TIR'larda Katar, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İngiltere, Avustralya, Libya, Danimarka, Makedonya, Tunus, Singapur, Avusturya, Cezayir, Bosna Hersek ve Hong Kong'taki hayırsever vakıflardan temin edilen un, gıda maddeleri, süt, süt ürünleri, su, bebek gıda ve temizlik malzemesi ile ilaç ve tıbbi malzeme bulunduğunu belirten Yorgancıoğlu, TIR'ların 73'ünin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, 36'sının Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan, 24'ünün ise Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin Aşağıpulluyazı Köyü'nden Suriye'ye giriş yapacağını ifade etti.

Törene katılan Ak Parti Samsun milletvekili Cemal Yılmazdemir ise, İHH'nın Suriye dışında yaklaşık 150 ülkede yardım faaliyetleri sürdürdüğünü belirtip vakıf yönetimine teşekkür etti.

'TEŞEKKÜRLER İHH'

Hatay Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş de, Cilvegözü sınır kapısında görev yaptığı 3 yıl içerisinde Suriyelilerin yaşadığı acıları gördüğünü ve paylaştığını belirterek şunları söyledi

İlk günden itibaren gerek devletimizin ve gerekse sivil toplum kuruluşlarının yardım ve desteklerini yaşadık, gördük. Hükümetin kendi yapmış olduğu hizmetleri bir tarafa koyarsak öncelikle Kızılay ve İHH'ın bölgeye hayırlı ve faydalı hizmetlerine şahit oldum. Yardımların dünyanın bir çok bölgesinde yardıma muhtaç insanlara ulaştığını hep beraber görüyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Suriye'deki mazlum halka el uzatmak isteyen çok kıymetli yardımsever dostlarımızın yardımını Suriye'ye ulaştıran İHH'ya ve yapılan desteklerin ana kaynaklarına, uzattıkları yardımlar için de ülkelere de teşekkür ediyorum.

Yardımların toplandığı yabancı vakıfların temsilcileri de birer konuşma yaparak bundan sonra da Suriye'ye yardım etmeye devam edeceklerini söylediler.

Daha sonra katkıda bulunan ülkelerin temsilciler birer konuşma yaparak yardımların süreceğini anlattı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cilvegözü Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title