Haberler

İhh'nın Halep'e Yardım Konvoyu

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde İstanbul'dan yola çıkan ve toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak konvoya katılacak.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin ve Müslüman coğrafyasının zor ve dar günlerden geçtiği, ipleri dış güçler tarafından kumanda edilen terör örgütlerinin eylemlerinin, girişimlerinin sürdüğü belirtildi.

Bu hain ve alçak girişimlerin, mücadele azimlerini artırdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş'ta yaşanan elim terör olayıyla şehadete uğurladığımız 44 canımıza Rabbimizden rahmet diliyoruz. Bütün terör örgütlerini telin ettiğimizi bu olay vesilesiyle bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz. Terör örgütlerinin ne amaçla, kimler adına ve kimlerle iş tutuğunu biliyoruz. Ülkemizde yaşananların ümmet coğrafyasında yaşananlardan farklı ve bağımsız olmadığını biliyoruz.

Halep tek başına Halep değildir. Kudüs ile, Yemen ile, Myanmar ile, Mısır, Irak, Bosna veya Çeçenistan ile ayrı ve ilişkisiz olmadığını biliyoruz. Özelde Halep için genelde Suriye için küresel anlamda bütün İslam coğrafyası için çabamız, ümidimiz ve gayretimiz artarak devam edecektir."

Yeryüzünün bütün mağdur, mazlum ve ezilenlerine kol kanat germeye, kucak açmaya devam edileceğine dikkat çekilen açıklamada, platform üyelerinin İstanbul'dan yola çıkan konvoya 17 Aralık Cumartesi günü katılacağı bildirildi.

Açıklamada, vatandaşlara manen ve madden destek çağrısı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title