Haberler

İhh'nın 5. Yetim Dayanışma Günleri

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi İlyas Yazıcı, bu yıl 5'incisini düzenlenecek Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Türkiye dahil 41 ülkede hayata geçirilecek 427 projeden yurt dışında 54 bin 942, Türkiye'de 7 bin 424 yetimin yararlanacağını söyledi.

Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfın kuruluşundan itibaren savaş ve afet bölgelerinin yanı sıra mülteci kamplarında ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yetim çocuklara yönelik kalıcı projeleri desteklediğini söyledi.

Yazıcı, şunları kaydetti:

"2015 Yetim Dayanışma Günleri ile dünyada 41 ülkede 427 projenin gerçekleştirilmesi ve 74 bini aşkın yetime ulaşılması hedefleniyor. 2015 Yetim Dayanışma Günleri için hazırlanan 427 projeden 116'sı Türkiye'nin 28 ilinde uygulanacak. Düzenli yetim çalışması yapılan 41 ülkeden 32'sinde Türkiye'den gönderilecek ekipler görev alacakken, 9 ülke ve bölgede ise çalışmalar buralardaki partner kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Dayanışma günleri kapsamında ev inşası, seracılık gibi sosyal yardım projeleri, sünnet organizasyonu, sağlık taraması gibi sağlık yardımı projeleri, okul inşası, kırtasiye dağıtımı gibi eğitim yardımı projeleri, şiir, kompozisyon, resim ve bilgi yarışmaları gibi kültürel yardım faaliyetleri gerçekleştirilecek."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title