Haberler

İHH Irak'taki Mültecilere 20 Tır Malzemesi Gönderdi

Güncelleme:

İHH, Irak'ta mağdur olan insanlara ulaştırılmak üzere hazırlanan 20 tır yardım malzemesini Musul, Kerkük, Telafer ve Tuz Hurmatu'ya uğurladı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Irak'ta yaşanan son olayların ardından mağdur olan insanlara ulaştırılmak üzere hazırlanan 20 TIR yardım malzemesini Musul, Kerkük, Telafer ve Tuz Hurmatu'ya uğurladı. Yardım TIR'larının 3 gün içerisinde bölgeye ulaştırılması hedefleniyor.

İHH, Fatih Balat semtinde yer alan İSPARK alanında Musul, Kerkük, Telafer, Tuz Hurmatu civarındaki Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere gönderilmek üzere hazırlanan yardım TIR'larını bölgeye uğurladı. 5'i İstanbul'dan 15'i Reyhanlı'dan yola çıkarılan toplam 20 TIR'lık araçlarda yaklaşık 500 ton ağırlıkta gıda, bebek maması ve hijyen malzemeleri bulunuyor. TIR'ların 3 gün içerisinde hedeflenen bölgelere intikal etmesi bekleniyor.

Yapılan yardımların ulaştırılması öncesinde basın toplantısı düzenleyen İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, yardım TIR'larına ilişkin bir açıklama yaptı. Dede, "Biliyorsunuz bundan yaklaşık 13-14 yıl önce ABD'nin Ortadoğu'ya bıraktığı ateş maalesef halen yanmaya ve insanları öldürmeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde Irak'a yapmış olduğumuz farklı yardım çalışmalarıyla beraber son gelişen olaylardan sonra buradan 5 TIR, Reyhanlı'dan 15 TIR olmak üzere toplamda 20 TIR'lık bir yardım malzemesini Irak'taki mazlum kardeşlerimize göndereceğiz ve onların bir nebze de olsun yaralarına mehlem olmaya çalışacağız" dedi.

Irak'ta son olaylarla birlikte 800 bin insanın mağdur edildiğine dikkat çeken Dede, "Son gelişen hadiseler maalesef Irak'ta ulaşılmaya çalışılan istikrarın bozulmasına vesile olmuştur. Resmi rakamlara göre orada 800 bin insan mağdur olmuş ve yerlerinden göç etmek zorunda kalmışlardır. Olayların yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerimiz bölgedeydi ve onların verdiği bilgiler çerçevesinde yardımlarımız başlamıştır. Bu yardımlarımız Ramazan ayı boyunca devam edecektir, Oradaki mazlum ve mağdur olan insanlara bizim buradan yardım etmemiz ve onların ihtiyaçlarını karşılamamız bir nevi insanlık borcumuzdur. Biliyorsunuz Musul ve ardından Telafer'e Kerkük'e ve Tuz Hurmatu'ya yapılan saldırılar neticesinde mazlum ve mağdur sayısı git gide artmaktadır. ve bizde ilk günden itibaren göç eden insanlara yardımlarımızı ulaştırmış ve ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Gönderilen yardım malzemelerinin içeriğine de değinen Dede, "Gidecek olan yardımların toplam ağırlığı 500 ton ağırlığında ve içerisinde süt, bebek bisküvisi, özel olarak hazırlanmış Ramazan kumanyası ile hijyenik malzemeler var. Bugün İstanbul'dan 5 TIR kalkacak, 15 TIR ise Reyhanlı ve Kilis'teki ofislerimizden kalkacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Telafer Kerkük Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title