Haberler

İHH İniyad'tan Alinur Başkana Ziyaret

Güncelleme:

İHH İniyad Başkanı Fikret Bayram, arama kurtarma ekibi ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Bayram, 3 yıl önce temelleri atılan ve 1,5 yıldır eğitim çalışmalarına devam eden derneğin geldiği son noktayı Alinur başkanla paylaşmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Antalya'da almış oldukları 1 haftalık eğitim sonucu meydana gelen Soma faciası sonrasında Soma'ya giden 6 kişilik ekiple birlikte hangi noktada bulunduklarını biraz daha anladıklarını söyleyen Fikret Bayram, "Eksikleri giderme adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sadece bireyleri ilgilendiren bir husus değil. Kamu çalışanlarını ve kamuda yönetici olanları da bir şekilde ilgilendirdiği için kendilerinden yapılabilecekler hususunda bilgi alma noktasında bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Allah inşallah İnegöl'ü oluşabilecek tüm doğal afetlerden uzak etsin. Ama hazırlıklı olmakta da fayda var diyerek burada olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İHH'nın çok değerli başkanı ve İnegöl'ün gururu olan arama kurtarma ekibini ağırlamaktan son derece memnun olduğunu belirterek, kısa bir süre önce kendi içlerinde gerçekleştirdikleri kongre neticesinde yeni görev alan arkadaşlara başarılar ve kolaylıklar diledi.

İHH'nın dünyanın dört bir tarafındaki coğrafyalara yardım elini uzatırken yurt içinde de önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Başkan Aktaş: "Yeni oluşturdukları arama kurtarma ekipleriyle de olası afetlere karşı gönüllülük esasına göre can siparane mücadele edip insanların canını, malını, hayatını kurtarmaya çalışıyorlar. İnegöl'de de bu manada bir oluşum söz konusu. İki, üç yıllık bir mazisi olmasına rağmen özellikle son soma olayları ile beraber arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları daha yakinen görme fırsatını bulduk. Bu manada İnegöl'de bununla alakalı özel bir lojistik merkezinin kurulması, makine ve ekipman olması ve faaliyetlerin artırılarak devam etmesi noktasında genel bir istişare yaptık. İnegöl gibi sanayisi güçlü, nüfusu birçok ilden fazla ve beraberinde hızla gelişen bir şehirde takdir edersiniz ki bu ve benzeri faaliyetlerin arttırılarak devam etmesi gerekiyor. Kanunlar çerçevesinde elimizin el verdiği imkânlarla kendilerine destek olacağımızdan arkadaşlarımızın hiç şüphesi olmasın. Konu gönüllülük esasına dayandığı için de ben arkadaşlarımıza katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Temennimiz ve duamız hiç felaket olmasın ama insanlık yaşadıkça bu tarz felaketler olacaktır. Önemli olan bu noktada hazırlıklı ve bilinçli olmaktır. İHH İniyad'ın da yapmak istediği zaten bu. Ben kendilerini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Antalya İnegöl Soma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title