Haberler

İhh Genel Başkanı "İçerde Truva Atları Var"

İhh İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Mavi Marmara Gemisi saldırısıyla ilgili olarak belgeleri uluslararası ceza mahkemesine göndermediğini öne sürerek, 'İçerde başka truva atları da var. Bunların hepsi deşifre olacak.

İhh İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Mavi Marmara Gemisi saldırısıyla ilgili olarak belgeleri uluslararası ceza mahkemesine göndermediğini öne sürerek, 'İçerde başka truva atları da var. Bunların hepsi deşifre olacak. Mavi Marmara siyonistlerin ve siyonist yandaşların deşifre olma alanıdır. Onların o eski paralelle ilgisi yok. Türkiye'nin içerisinde başka paraleller de varö dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi, 'Adanmış Gençlik ve Şehit Furkan Doğan' adlı bir program düzenledi. Programa, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ve davetliler katıldı. İsrail'in İHH'nın faaliyetlerini takip ettiğini söyleyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin meselesine sol örgütlerin de sahip çıkması gerektiğini söyledi. Avrupa'daki sol örgütlerin desteğini aldıklarını ancak Türkiye'den destek göremediklerini anlatan Bülent Yıldırım, 'Çok kısa sürede Mescid-iAksa'da namaz kılacağız. Allah biz yaşarken bunu göstersin diye dua ediyoruz. İsrail'in önündeki dosya, Mescid-i Aksa ve Kudüs dosyasıdır. Evinizde bekleyeceksiniz. Telefonunuza bir mesaj gelecek. Mescid-i Aksa yıkılıyor. Gazze'ye saldırı var. Basın toplantısı var, toplanma var diye. İşte bu ribattır. İsrail hepsini takip ediyor. Şuan buradaki kalabalığı bile takip ediyor. Geçen yıl Mavi Marmara yürüyüşünü 200 bin kişi yaptık. İsrail, kalabalığın ve gençlerin azalmadığını görecek. Biz Filistin halkının yanındayız. Yunanistan'da Avrupa komisyonu için toplandı. İçlerinde, putperestler, Hıristiyanlar, Yahudiler ve ateistler de vardı. Kalpleri insanlık için atan insanlar, tekrar Filistin için ne yapabiliriz diye görüşmeler yapılıyor. Bir araba konvoyu mu, yoksa filo mu tekrar Filistin'e bir çıkarma yapmak için çalışma yapılıyor. İlginçtir ki, Avrupa'nın bütün solcuları bize destek veriyor. Türkiye'deki solculara da bunu hatırlatıyoruz. Diyoruz ki, Avrupa'daki solcuların bir kısmı kadar olun diye. Filistin meselesi, bütün sol örgütlerin meselesidir. Geçmişte eğitim aldığı, bütün solcuların eğitim aldığı Filistin'di. Bütün Türkiye'de eylem yaptığımızda, buradan 1-2 saat içinde 10 kişi toplayabilirsek, İsrail anlaşma yapamaz. Çünkü korkarlarö şeklinde konuştu

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Mavi Marmara Gemisi saldırısıyla ilgili olarak belgeleri uluslararası ceza mahkemesine göndermediğini öne süren Bülent Yıldırım, 'İçerde Truva atları varö diye konuştu. Belgelerin gönderilmediği için yargılamanın tam olarak yapılamadığını kaydeden Bülent Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İsrail'i biz uluslararası ceza mahkemesini kazanarak abluka aldık. Bu dünya tarihinde ilktir. Bunun üzerine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Dışişleri eski Bakanı Avigdor Liberman, o gemiye asker olarak binenler de buna dahil, yargılatacağız. Bunların hepsini mahkeme önüne çıkartacağız. Eskisi gibi değil artık. Mahkeme dedi ki, evet, burada İsrail tarihinde ilk defa bir savaş suçu işlenmiştir, kasten adam öldürmüştür, kasten yaralamıştır, hürriyeti tahdit edip, işkence yaptılar. Bunları kabul ettiler. Ama cumhurbaşkanı ve başbakana rağmen, görevli bazı bürokratlar, ki görevdeki Feridun Sinirlioğlu'na da soracağız, mahkemenin istediği belgeleri göndermediler. Cumhurbaşkanı ve başbakan devamlı uluslararası ceza mahkemesine, biz takipçisiyiz diyor. Cumhurbaşkanı ve başbakana, halktan ve sizden üstün gören, bu bürokratlar kim ve bu belgeleri niye göndermedi. Bu belgelerin gönderilmeme sebebi çok önemli çünkü mahkemenin savcısı, Türkiye bu bilgi ve belgeleri göndermedi ve işin yoğunluğu oluşmadığı için bizim yargılama alanımıza girmiyor diyor. İsrail'i ilk defa avucumuzun içine almıştık. Bunların takipçisi olacağız. İçerde başka Truva atları var mı' Bunların hepsi deşifre olacak. Mavi Marmara siyonistlerin ve siyonist yandaşların deşifre olma alanıdır. Ne derlerse, ne yaparlarsa yapsınlar. Cumhurbaşkanı ve başbakanıyla bütün Türkiye, İsrail'e dik duruş sergiledi. O zaman bu işte görevli olan diplomatlar ve bürokratlar, siyasetçiler de dik duruşu devam ettirme durumundaydı. Mahkeme belgeler gelmedi diyor. Bilgi ve belge gönderecekseniz, mahkeme, tekrar yargılama yapabileceğini söylüyorö diye konuştu. İsrail Dışişleri eski Bakanı Avigdor Liberman'ın "İHH İsrail için büyük bir tehdit" sözlerini hatırlatan Yıldırım şöyle devam etti; "Bakan bu sözleri söyledikten sonra Kilis depomuza baskın oldu. İsrailli bakan orada bağırıyor, burada birileri harekete geçiyor. Başka paraleller de var. Uluslararası mahkemeye bilgi göndermeyen Truva atları da var halen. Onlar da tespit edilecek. Onların o eski paralelle ilgisi yok. Türkiye'nin içerisinde başka paraleller de var. Her şeyi bir yere yüklemeyin."

Yıldırım, Diyarbakır'da Ekim ayında meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü için de yetimhane yapılacağını bildirdi. Program, slayt gösterileriyle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Yıldırım Marmara İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title