Haberler

İhh Genel Başkanı Bülent Yıldırım Açıklaması

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Türkiye'den istediği belgeleri bazı bürokratların Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a rağmen göndermediğini söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen 'Adanmış Gençlik ve Şehit Furkan Doğan' programına İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Dikkat ederseniz her Mavi Marmara'nın yıl dönümünde gençler olarak meydanları doldurun diyoruz. İsrail anlık takip ediyor. Çünkü Türkiye'yi kaybetmek istemiyorlar. Türkiye'yi bugüne kadar kendi arka bahçesi olarak gördü. Türkiye'yi kendi çalışma alanı olarak gördü ama Mavi Marmara ve diğer çalışmalarla birlikte Türkiye'yi kaybettiğini fark etti. 4 yıldır öyle atraksiyonlar yaptı ki Türkiye ile İsrail ilişkilerini tekrar kurgulamak istedi. İsrail'in içerisinde Yahudi olan ve siyonizme karşı olan boykot grupları var. Bu gruplar kültürel anlamda yapılan tüm çalışmaları da boykot ediyor. Kayseri'de bir boykot ettik diye aleyhimize dava açıldı. Yani bu aleyhimize dava açan zihniyet İsrail'in işgal edilmiş Filistin topraklarındaki sözde örgüt İsrail'in içindeki Siyonist karşıtı Yahudiler kadar bile duyarlı olamadı. Allah'a şükür burada beraat ettirme zorunda kaldılar. Çünkü kalabalık şekilde bu meydanları doldurduk" diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, "Şimdi İsrail başka bir heves peşinde. 'Anlaşma yapalım' diyor. Nasıl anlaşma yapalım? 'Biz sizden özür diledik. İşte 3 kuruş tazminatta vereceğiz. Bu arada doğalgazımız var. Doğu Akdeniz'de çıkıyor. Onu da sizin üzerinizden göndereceğiz ama anlaşma yapalım' diyor. Amerika ne diyor? 'Ortadoğu'daki en büyük problem Türkiye-İsrail ilişkilerinin olmamasıdır' Yani Amerika İsrail'e 'Türkiye ile aranızdaki anlaşmayı yapın. Biran önce doğalgazı çıkartalım. Bu doğalgazı dünyaya satalım' diyor. Tamam da Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerimi yere kim attı? Bu kadar Filistinliyi öldürenlerin gelip Türkiye'de eli kolu sallayarak gezmesine razı mısınız? İsrail zannediyor ki biz sessiz kalacağız. Şuanda ne yazık ki bu anlaşmayı yapmak için kendine uygun 3-5 bürokrat bulmuş" şeklinde konuştu.

'Mavi Marmara'dan sonra milyonlarca gencimiz yetişti' diyen Yıldırım, "Dünyanın neresine giderseniz gidin Gazze limanına ulaşamayan Mavi Marmara dünyanın bütün limanlarına ulaşmış. Hepsi Siyonist karşıtı olarak ulaşmış ve herkes İsrail'in ne olduğunu çok iyi biliyor. Şunda Amerika'da dahil halkın yüzde 30'u siyonizme karşı hareket haline geçti. Avrupa'da yine öyle. Hiç tereddüt etmeyin Allah nasip ederse çok kısa bir süre içerisinde biz gerçekten Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılacağız. Buna tüm yüreğimle inanıyorum. Allah biz yaşarken bunu göstersin diye dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Yıldırım, "Uluslararası Ceza Mahkemesi şu kararı verdi; 1-Burada bir savaş suçu işlenmiştir. 2- Kasten adam öldürmüştür. Bunu kabul ettiler. 3- Kasten yaralama var. Bunu kabul ettiler. 4- İşkence yaptılar. Bu da kabul edildi fakat sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a rağmen görevli bazı bürokratlar Uluslararası Ceza Mahkemesinin Türkiye'den istediği bazı belgeleri göndermediler. Sayın Cumhurbaşkanı devamlı Uluslararası Ceza Mahkemesine 'biz takipçisiyiz' diyor. Sayın Başbakan'da diyor. Peki kendini sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan, halktan ve adaletten üstün gören bu bürokratlar kim? Bu bilgi ve belgeleri neden göndermediler? Bu bilgi ve belgeleri göndermemelerinin sebebi çok önemli. Çünkü Uluslararası Ceza Mahkemesi oraya yazmış, 'Türkiye bu bilgi ve belgeler göndermedi' diyor. O yüzden 'işin yoğunluğu oluşmadığı için bizim yargılama alanımıza girmiyor' diyor. İsrail'i ilk defa avcumuzun içine almıştık. İnşallah bunların hepsi deşifre olacak. Mavi Marmara Siyonistlerin ve Siyonist yandaşlarının deşifre olma alanıdır. Her tarafta deşifre olacaklar. Bizde bunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan için yazılan şiirler slayt eşliğinde seslendirilirken, Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan gözyaşlarına engel olamadı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası Ceza Mahkemesi Bülent Yıldırım Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title