Haberler

İHH Gazze İçin "Canlı Kalkan" Oluyor

Güncelleme:

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye canlı kalkan olarak gitmek için İsrail elçilikleri önünde imza kampanyası başlattı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye canlı kalkan olarak gitmek için İsrail elçilikleri önünde imza kampanyası başlattı.

Konuya ilişkin İHH'dan yapılan açıklamada, Gazze'de zaten kötü olan insani durum dayanılmaz boyutlara ulaştığı belirtildi.

Havadan denizden ve karadan yapılan saldırılarda hayatının kaybedenlerin yüzde 80'inin sivillerin oluşturduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Şu ana kadar 50'nin üzerinde çocuk şehit edildi. Bu da İsrail'in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor. İsrail'in yeni stratejisi sadece direnişçileri hedef almak olmadığı, asıl hedefin direnişçilerin ailelerini ve sevdiklerini yok ederek intikam almak olduğu hedef alınan evlerin büyük bölümü İsrail'in öldürmek istediği direnişçilerin aile ya da akrabalarına ait evler olmasından anlaşılıyor. Şu ana kadar sivil Filistinlilere ait binden fazla ev yerle bir edildi. Ölü sayısı sürekli artarken yaralıların sayısı 2 bine yaklaştı. Tüm dünyanın vicdanı Gazze'deki şehitlerle beraber kanarken, sorumluluk hisseden herkesin kardeşleri için somut adımlar atma zamanı geldi" İfadelerine yer verildi.

Filistin halkına destek için tüm ülkelerdeki İsrail elçilikleri önünde devam eden eylemlerin daimi bir nöbete çevrileceğinin belirtildiği açıklamada, tüm vicdan sahibi insanlar, İsrail elçilikleri önünde "Canlı Kalkan" gönüllüsü olmak için başlatılan kampanyaya imza atmaya davet edildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

title