Haberler

İhh'dan Viranşehir Yetimlerle Buluşma Etkinliği

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde İnsani Yardım Vakfı (İHH), yetimleri sevindirmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde İnsani Yardım Vakfı (İHH), yetimleri sevindirmeye devam ediyor. Her yıl 1 Şubat-30 Mart tarihleri arasında Şanlıurfa ve ilçelerinde yapılan "Yetimlerle Buluşma" programının Viranşehir ayağı bu gün yapıldı.

Bu yıl 4.sü yapılan, sabah saat 09.30'da başlayan programa Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atilla, İHH Viranşehir Temsilcisi Eyüp Yaşar ve çok sayıda İHH gönüllüsü katıldı.

Viranşehir İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen program için İHH gönüllüler sabahtan itibaren hazırlık çalışmaları yaptı. Türkiyeli yetimlerin yanı sıra çok sayıda Suriyeli yetiminden katıldığı dayanışma programında Nasreddin Hoca ve palyaço kostümü giyen İHH gönüllüleri, yetimlere unutulmaz anlar yaşattı. Şanlıurfa ağzı ile Nasreddin Hoca'nın hikayelerini anlatan İHH gönüllüsü, yetimleri kahkahaya boğdu.

Çeşitli oyunların ve seslendirilen ilahilerin ardından yetimler ve aileleri İmam Hatip Bahçesinde öğle yemeği yedi. İlçede faaliyet gösteren Zeynel Yemek tarafından 300'den fazla kişiye dağıtıldı.

Programda kısa bir açıklamaya yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, Dünyada 60 binden fazla yetimi himaye ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Viranşehir'de 4.sünü gerçekleştirdiğimiz Yetimlerle Dayanışma Günleri etkinliğimizle yetimleri ve ailelerini bir günde olsa sevindirmek ve yetim olduklarını unutturmaktır. Yetim anneleri kendileri gibi yetim annesi olan diğer kardeşlerimizle burada tanışıyorlar. Hem birbirlerine destek oluyor, hem de sadece kendilerinin değil, başka insanların da aynı acıyı tattıklarına şahit oluyorlar. Ayrıca yetimlere nakdi yardımlarımız oluyor. Tespit edemediğimiz yetimlerin burada müracaatını alıyoruz" dedi.

Etkinliğe gelen çocuklara oyuncak dağıtımından sonra program sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Viranşehir Eyüp Yaşar Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title