Haberler

İhh'dan Türkmenlere Yardım Seferberliği

İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği, Suriye’deki Türkmenlere yardım elini uzattı.

İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği, Suriye'deki Türkmenlere yardım elini uzattı.

İki yıldır Mustafakemalpaşa'da faaliyetlerini sürdüren İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği, savaş felaketinin sürdüğü Suriye'de son dönemde saldırıların hedefi olan Bayır- Bucak Türkmenlerine kış yardımında bulundu. İHH ve Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin yardımıyla hazırlanan 25 tonluk 2 TIR un,

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Müftü Musa Uzun, İHH yetkilileri ve gönüllülerin katıldığı törenle Adnan Menderes Meydanı'ndan uğurlandı.

Mustafakemalpaşa'dan 12. yardım TIR'ının dualarla yola çıktığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Suriye'de yaşanan insanlık dramının üzüntüsü içinde olduklarını söylerken, Türkiye'nin tüm gücüyle kanayan yaraya merhem olmak için çalıştığını belirtti.

Başkan Kurtulan, "Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizle aramızdaki sınırlar kağıt üzerindedir. Bu sınırlar gönül bağımıza engel olamaz. Kadim medeniyetimiz bizlere zulme uğramış herkese kimliği sorulmaksızın el uzatılmasını öğütlüyor. İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar, savaşlar hepimize büyük bir üzüntü yaşatıyor. Milletçe bu felaketlerin sona ermesini istiyor ve buna inanıyoruz. Gönüllerimizin bir olduğu kardeşlerimizle aramızda bir hayır ve insanlık köprüsü kurulmasını sağlayan İHH ekibine ve gönüllülerine cansiperane hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İHH temsilcisi Mustafa Bulut ise, hayırsever vatandaşlara teşekkür ederken, önümüzdeki günlerde de yardımların hızla süreceğini belirtti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafakemalpaşa Suriye Bucak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title