Haberler

İhh'dan Makedonya'da İftar Sofrası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı organizasyonunda, Bursa'nın Osmangazi Belediyesi ile Makedonya'daki Ensar Derneği'nin katkılarıyla Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca'da iftar verildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı organizasyonunda, Bursa'nın Osmangazi Belediyesi ile Makedonya'daki Ensar Derneği'nin katkılarıyla Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca'da iftar verildi.

Ustrumca'nın Vasilevo ilçesinde düzenlenen iftara Makedon Milletvekili Deyanço Eftimov, Vasilevo Belediye Başkanı Vanço Stoyanov, Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki ve vatandaşlar katıldı.

İHH Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Makedonya'ya geliş amaçlarının Türkiye'deki bağışçı vatandaşların kendilerine emanet ettikleri hediyeleri buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Ustrumca, Kumanova ve Kalkandelen olmak üzere Makedonya'da üç büyük iftar programı düzenleyeceklerini anlatan Korkmaz, bugün Ustrumca'da düzenledikleri iftara yaklaşık 300 kişinin katıldığını söyledi.

- 3 bin gıda paketi dağıtılacak

Korkmaz, ramazan ayında Makedonya'daki toplam 3 bin aileye de gıda yardımı sağlanacağını ifade ederek, "Bu gıda kolileri bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak düzeyde bir koli. İçinde bütün eve yetecek kadar şeker, çay, makarna, pirinç, yöresel soslar ve yağın bulunduğu bir gıda paketi tertiplendi." diye konuştu.

Makedonya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Korkmaz, buradaki insanları kendilerinden biri gibi gördüklerini ve onlarla sohbet etmenin, bir arada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.

Bugün aynı zamanda Kalkandelen'de de iftar programı düzenleyen İHH, cuma günü de Kumanova'da iftar verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Korkmaz Makedonya Ustrumca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title