Haberler

İHH, Suriye'ye Yeni Çadır Kent Kuruyor

Güncelleme:

Savaştan kaçan Suriyeliler için mülteci kampları kuran İnsani Yardım Vakfı, Halep'in Azez ilçesine bağlı Şemmarin köyünde; 10 bin kişilik, yeni çadır kent kuruyor.

Suriye'de savaşın yoğun olduğu şehirlerden kaçan Suriyeliler için mülteci kampları kuran İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep'in Azez ilçesine bağlı Şemmarin köyünde 10 bin kişilik yeni çadır kent kuruyor.

Her geçen gün mülteci durumuna düşen Suriyeli sayısının artması ve halihazırda bulunan kampların kapasitesinin aşmış olduğundan dolayı yeni kamplara ihtiyaç duyulması üzerine İHH insani yardım vakfı Suriyelilere daha fazla mağdur olmalarını engellemek için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Kilis'in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesine bağlı Şemmarin köyüne kurulan çadır kente İman Kampı adını veren İHH insani yardım vakfı, çadır kurulumlarını kısa sürede bitirip Suriyeli sığınmacıların hizmetine sunmayı hedefliyor. İman kampında çadırların yanı sıra kampta kalacak ailelerin çocukları için eğitim verilebilmesi adına konteynerlerden oluşan bir okul inşası da devam ediyor. Ayrıca kamp sakinlerinin faydalanması için altyapısı hazırlanmış banyo ve tuvaletlerin kurulumu tamamlandı. Temiz su ihtiyacı için kampın bir çok noktasına çeşmeler yapılarak mültecilerin istifade etmesine sunuldu.

Suriye'de kurulan kampların tüm lojistik ihtiyaçları Kilis üzerinden karşılanıyor. - HALEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Suriye Kilis Azez Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title