Haberler

İHH'dan 9 bin Somaliliye acil yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Somali'de yaklaşık 9 bin kişiye gıda yardımı ulaştırdı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın faaliyet yürütmeye devam ediyor. İHH son olarak kuraklık ve çatışmalar nedeniyle zor günler geçiren Somali, Güney Sudan ve Yemen halkı için acil yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında Somali'de içerisinde pirinç, un, şeker, yağ ve süt tozu bulunan acil yardım paketi dağıtıldı. Yardımlar İHH ekiplerince Bay, Nugal ve Shabel şehirlerindeki 8 bin 750 ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.

"50 bin Somaliliye yardım ulaştırmayı hedefliyoruz"

İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, "vakfımızın yapmış olduğu acil yardım çağrısı ile hayırseverlerden gelecek olan destekler sayesinde burada şuanda yaklaşık 9 bin Afrikalı kardeşimizin gıda ihtiyacını karşıladık. Kampanyamız kapsamında Somali'de hayırseverlerimizin destekleriyle burada 50 bin kişiye ulaşarak yardımlarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

Somali'de son durum

Somali'de yaşanan kuraklık, ülke nüfusunun neredeyse yüzde 55'ine tekabül eden 6,2 milyon kişiyi etkiledi. Aynı şekilde 1,1 milyon kişi yerlerinden göç ederek başkent Mogadişu yakınlarındaki kamp alanlarına ulaştı. 950 bin çocuk bu kuraklıktan etkilendi ve binlercesinde ölüm vakıasına yol açabilecek kuvvetli ishal ve yüksek ateş hastalıkları baş gösterdi.

3072'ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, Doğu Afrika'da yaşanan kuraklık için bütün operatörden "KURAKLIK" yazarak 3072'ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Somali Yemen Sudan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title