Haberler

İhh'dan 4 Bin Musullu Sığınmacıya Yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Musul'da devam eden çatışmalardan kaçarak, Musul'un kenar mahallelerine sığınan 4 bin kişiye acil yardım malzemesi ulaştırdı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Musul'da devam eden çatışmalardan kaçarak, Musul'un kenar mahallelerine sığınan 4 bin kişiye acil yardım malzemesi ulaştırdı.

İHH Ortadoğu Proje Sorumlusu Mehmet Akbaş yaptığı açıklamada, bölgede halkın kendi toprakları içinde mülteci durumuna düşerek, sürgün hayatı yaşadığını belirtti.

İstikrarın tamamen çöktüğü ülkede, mezhep savaşlarıyla ortalığın alevlendirildiğini belirten Akbaş, bölgenin güvenli olmaktan çıktığını ifade etti.

İHH İnsani Yardım Vakfının, kendi yurtlarında mülteci konumuna düşen mağdurlara yardım elini uzatmaya devam ettiğini aktaran Akbaş, yardımların Musul'un kenar mahallelerine sığınanlara yoğunlaştığını anlattı.

Akbaş, şöyle devam etti:

"Acil yardım projeleri kapsamında, İHH'nın Katar Hayır Kurumu (Katar Charity) ile Nergizli Çadır Kampı'na yerleşen yaklaşık bin 500 aileye gıda, kışlık giysi, soba ve yakıt, Musul'un Kadisiye Mahallesi'nde de 2 bin 500 kişiye battaniye, sünger yatak, makarna, bulgur, un, hasır ve termos dağıtıldı. Biz, İHH olarak kurtarılan bölgelere geri dönen Musul halkına yardımlarımızı ulaştırmak için ilk giren sivil toplum kuruluşuyuz. Yaptığımız yardımları, sadece Musul'la sınırlı tutmayıp Kuzey Irak'taki sığınmacı kamplarına yerleştirilen Musullulara da ulaştırdık."

Musul'un DEAŞ tarafından ele geçirilmesinin ardından 1,5 milyon insanın mülteci konumuna düştüğünü hatırlatan Akbaş, 15 yıldır olduğu gibi Irak halkına yardıma devam ettiklerini vurguladı.

Akbaş, yardımların süreceğini ve önümüzdeki günlerde Süleymaniye'de bulunan bin aileye yakıt, soba, hasır, sünger yatak, Erbil'de Debika Kampı'nda bulunan Musullu mültecilere de 2 bin battaniye dağıtımı yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akbaş Katar Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title