Haberler

İhh Başkanı Yıldırım'dan "Kudüs Günü" Yürüyüşü İçin Çağrı

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail’in düzenlediği saldırının 5’inci yıldönümü dolayısıyla pazar günü yapılacak “Özgür Kudüs Günü” yürüyüşü için çağrıda bulundu.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail'in düzenlediği saldırının 5'inci yıldönümü dolayısıyla pazar günü yapılacak "Özgür Kudüs Günü" yürüyüşü için çağrıda bulundu.

Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail'in yaptığı saldırının 5 yıldönümü dolayısıyla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) önümüzdeki pazar günü yürüyüş düzenleyecek. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, pazar günü yapılacak etkinliğe ilişkin, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Vakıf binasında düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, "Bakın tam 5 yıl oldu. İsrail, 5 yıldır bakıyor Türkiye'ye, bu Gazze'ye giden filonun etkisi ne zaman bitecek diye. Anlık takip ediyorlar. Buradaki konuşmaları da takip ediyorlar. O nedenle ben burada İsrail'e mesaj verirken çok rahatım" dedi.

31 Mayıs'ta yapılacak yürüyüş için bütün STK'lara ve siyasi partilere çağrıda bulunan Yıldırım, "İsrail bu davanın, bu mücadelenin marjinalleşmesini bekliyor. Yürüyüşteki sayıların az olmasını bekliyor. Türkiye'deki siyasi partilerin, Mavi Marmara davasını olumsuz olarak görmesini bekliyor. Herkesin Mavi Marmara'yı yalnız bırakmasını bekliyor ve Türkiye'de birilerine Doğu Akdeniz'de çıkacak gaza ortaklık teklifi yapıyor. Bu teklifi bize de yaptığı için biliyoruz. İsimlerini de biliyoruz. Herkes ayağını denk alacak. Abluka kalkmadan bu çocuk katilleriyle asla bir anlaşma yapılamaz. Bizim arkamızda bir halk kitlesi var. Sadece Türkiye halkı değil bütün dünya halkları bizimle beraber. 31 Mayıs'ta gelin şu Fevzipaşa Caddesi'ni Edirnekapı'ya kadar öyle bir dolduralım ki yürüyüş yapacak hal bile kalmasın kalabalıktan" diye seslendi.

Yıldırım, Filistin'deki abluka kalkmadan bütün anlaşmaları reddettiklerini belirterek, "Bizlere yönelik bir takım itibarsızlaştırma oyunları oynadılar. Bize diyorlar ki 'size istediğiniz kadar para, açık çek, şu hukuk mücadelesinden vazgeçin'" diye konuştu.

Mavi Marmara'da Türkler ve Kürtlerin şehit verdiğini anlatan Yıldırım, çözüm sürecine de değinerek, "Selahattin Eyyubi, Kürt, Türk, Çerkez, Arap kardeşliğiyle Kudüs'ü fethetmiştir. O nedenle çözüm sürecine önem veriyoruz. Ortadoğu'daki Kürt-Türk ittifakı bütün oyunları bozacak ve Kudüs'ün kapısını bize açacak. Onun için hiç kimse çözüm sürecinde masadan kalkamaz. Kim olursa olsun çözüm süreci gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara saldırısının yapıldığı tarih olan 31 Mayıs'ta yapılacak yürüyüş için herkesi Fatih Camii'nde toplanmaya davet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Yıldırım Marmara İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

title