Haberler

İhh, 5 Yılda 7 Bin 500 Tır'la Suriye'ye Yardım Yaptı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Türkiye ve yurt dışından bağışçıların destekleriyle Suriyeliler'e iç savaşın çıktığı günden bu yana 7 bin 500 TIR dolusu yardım gönderdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Türkiye ve yurt dışından bağışçıların destekleriyle Suriyeliler'e iç savaşın çıktığı günden bu yana 7 bin 500 TIR dolusu yardım gönderdi.

İHH, iç savaşın başladığı Ocak 2011'den bugüne kadar hayırseverlerin destekleriyle Suriye'ye yardım göndermeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı basın danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'ye gönderilen yardımların genel bir değerlendirmesini yaptı. Koçaoğlu, bebek mamasından battaniyeye, etten temizlik malzemesine kadar gerekli tüm yaşam malzemelerini temin ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi. Başta sığınmacı kamplar olmak üzere Halep, Hama, Humus, Şam, Lazkiye ve çevredeki yerleşim alanlarında yaşayan halka 7 bin 500 TIR ile 60 bin ton un, 35 bin ton muhtelif gıda, 2 milyon battaniye, 1.5 milyon paket bebek maması, 110 ton et gönderdiklerini ifade eden Karacaoğlu, yardım TIR'larının Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçtiğini anlattı. Yardımların daha hızlı ve koordineli yapılması amacıyla Reyhanlı'da bir de lojistik merkezi oluşturduklarını vurgulayan Karacaoğlu, şöyle dedi;

"Bunların dışında insanların ihtiyaç duyduğu en temel gıdalardan olan ekmek için Reyhanlı ve Kilis'te fırınlar kurduk. Bu fırınlardan Suriyelilerin kendi damak tadına uygun olarak pişirilen ekmeklerin gönderilmesinin yanı sıra Suriye tarafındaki güvenli bölgelerde bulunan ve İHH'nın desteklediği 15 fırın bulunuyor. Bu fırınlarda bugüne kadar pişen 600 milyon adet ekmek Suriyeliler'e ulaştırıldı."

"20 BİNİN ÜZERİNDE YETİME YARDIM EDİYORUZ"

Suriye halkına yapılan yardımların Türkiye, Norveç, Bosna Hersek, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Avusturya, Libya'daki bağışçılarında destekleriyle ulaştırıldığını ifade eden Burak Karacaoğlu, şunları söyledi:

"Gelen yardımlar Reyhanlı ile Kilis'teki lojistik merkezlerinde toplandıktan sonra TIR'larla Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan gönderilerek dağıtılıyor. Suriye'de insanlar bombalar altında hayatını devam ettirmeye çalışırken, biz de İHH olarak toplanan yardımları onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Olayların başladığı günden bu yana 400 bin sivil hayatını kaybetti. Milyonlarla ifade edilen yaralı ve kayıp var. 20 binin üzerindeki yetime de düzenli olarak yardım ulaştırıyoruz." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title