Haberler

İhh, 36 Yetim Çocuığu İstanbul'da Ağırlıyor

İslam işbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında her Ramazan ayının 15. gününün 'Dünya Yetim Günü' olarak ilan edilişinin 2. yılında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), 12 farklı ülkeden 36 yetim çocuğu Türkiye'ye getirdi.

İslam işbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında her Ramazan ayının 15. gününün 'Dünya Yetim Günü' olarak ilan edilişinin 2. yılında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), 12 farklı ülkeden 36 yetim çocuğu Türkiye'ye getirdi. İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da 4 gün boyunca yetim çocuklara tarihi ve turistik yerleri gezdirileceğini ve çocukların çeşitli etkinliklere katılacağını söyledi.

İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, 12 ülkeden İstanbul'a getirdikleri 36 yetim çocuk ile birlikte İHH'nın Fatih'teki merkezinde 'Dünya Yetim Günü' ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Murat Yılmaz, Dünya Yetim Günü nedeniyle yetim çocukları İHH olarak Türkiye'de ağırlamanın bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi.

36 YETİM ÇOCUK 4 GÜN BOYUNCA İSTANBUL'U GEZECEK

Konuşmasında dünya üzerindeki yetim çocuk sayıları ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, "Dünya üzerinde Birleşmiş Milletler'in raporlarına göre 200 milyonu aşkın yetim çocuk var. Bu rapora aralarında Çin, Afganistan, Myanmar gibi 52 ülke dahil değil. Bu ülkeleri de dahil ettiğimizde 400 milyon civarında yetim, öksüz ile aynı dünyayı paylaşıyoruz. Dünyada her gün 10 bine yakın çocuğumuz yetim kalıyor. Bu durumda dünyada her yıl 3,5 milyon çocuk yetim kalıyor. Bu yetimlerin yaklaşık 2 milyonu ise Afrika'dan. Geçtiğimiz yıl sadece silahlanmaya 14 trilyon dolar harcandı. Bu bütçenin 10'da 1'i bile yetimler için ayrılsa her şey değişir. Eğer bu para yetim çocukların ihtiyaçlarına ayrılmış olsaydı eğitim, sağlık, barınma alanındaki sorunların tamamını çözmüş olurduk" diye konuştu.

Murat Yılmaz, Dünya Yetim Günü nedeniyle İstanbul'da 4 gün boyunca ağırlayacakları yetim çocuklara tarihi ve turistik yerlerin gezdirileceğini ve çocukların çeşitli etkinliklere katılacağını söyledi.

"BÜYÜYÜNCE BİLİMADAMI OLUP DOĞU TÜRKİSTAN'A HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

Kırgızistan, Filistin, Bosna-Hersek, Suriye, Doğu Türkistan gibi ülkelerden İstanbul'a gelen 36 çocuk da basın toplantısında duygularını anlattı. Doğu Türkistan'da yaşanan olaylardan kaçarak önceki gün 6 yaşındaki kardeşi Süleyman ile birlikte Türkiye'ye gelen Merdan Abduhalık "Doğu Türkistan'dan ayrıldık, önce Tayland'a geldik. Oradan da 3 gün önce güçlükle Türkiye'ye geldik. Büyük sıkıntılar ve travma yaşadık. Herkesin oradakilerine dua etmesini istiyorum" diye konuştu. Yine Doğu Türkistan'dan gelen 12 yaşındaki Seyid Sadıkcan ise "3 yaşındayken babamı kaybettim. Burada güzel arkadaşlarım oldu. Büyüyünce bilimadamı olup Doğu Türkistan'a hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda Murat Yılmaz, İstanbul'da ağırlayacakları 36 çocuk ile birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdi. - Istanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title